Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 28. marts

Vinnija Pūka kinoteātris

Ceturtdien un piektdien pie mums ekskursijā bija atnākuši četrgadīgie bērni no PII ''Pīlādzītis''. Viņi ar lielu interesi izstaigāja visas mūsu telpas, t.sk. arī grāmatu krātuvi. Kamēr meitenes skatījās bilžu grāmatas, zēni pētīja žurnālu ''Auto'' un sprieda, kādas mašīnas tur ir redzamas: "O, tas ir džipiņš!''
No bilžu grāmatām visvairāk tika skatītas tās, kurās ir attēloti dzīvnieki, jo tad mazie mums varēja parādīt savas zināšanas. Piemēram, bērni nosauca attēlā redzamo dzīvnieku (krievu grupiņa) krievu valodā un arī latviski, un tūliņ vēl izdomāja mazu stāstiņu, kas tur notiek.
Kopīgi paskatījāmies arī multfilmu par Vinniju Pūku uz lielā ekrāna, bet vislielāko sajūsmu bērniem sagādāja grāmatas ''Vinnija Pūka kinoteātris'' pielikumā esošais projektors. Sadalījāmies pa grupiņām un gājām uz grāmatu krātuvi, lai tumsā paskatītos filmiņas fragmentus. Sarunājām ar bērniem, ka visu pārējo viņi varēs noskatīties, apskatīt un izlasīt, kad atnāks pie mums vēlreiz ar vecākiem.

2 komentāri:

Anonīms teica...

Vissarežģītākais mazajiem bērniem bija izrunāt vārdu bibliotēka.To mēs kopīgi mācījāmies vēlreiz un vēlreiz.Sākumā sanāca: Apteka, babteka.

Anonīms teica...

Malači! Jau no agras bērnības jāradina pie grāmatām. Laikam Pīlādzītim gudri vadītāji. Es tā lasu,ka viņi ir bibliotēkas regulāri viesi. Prieks par to.