Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 7. marts

Neļausim mušām kļūt par ziloņiem

Bibliotēka saņēmusi daudz interesantu grāmatu. Piedāvāju nelielu apskatu par dažādu tematiku.

313 spēles telpās, brīvā dabā, ceļojumā

Domātas dažādu vecuma cilvēkiem jautrai laika pavadīšanai. Sevišķi ieteicams dzimšanas dienu tusiņos. Te var atrast arī kuģu gremdēšanu jeb desas, kā to sauca manos skolas laikos. Var apgūt cepurītes un lidmašīnas izveidošanu no papīra, arī klasītes jeb te tā saucas- debesis un elle. Garlaicīgi nebūs nevienam.

Iedvesmojošais līderis

Grāmata par to, kā motivēt, iedrošināt un gūt panākumus. Lasot, var uzzināt, kas ir līderība un kādas ir līderības pamatfunkcijas. Visa pamatā, protams, ir entuziasms un pārmaiņu realizēšana.

Angļu – latviešu - krievu bilžu vārdnīca

Ļoti vērtīgs izdevums visai ģimenei. Izdevums krāšņi ilustrēts. Ir arī vārdu tabula jeb vārdnīca. Jauki, ka vienlaicīgi dažādu tautību cilvēki var apgūt latviešu, krievu un angļu valodu. Tiesa, izrunas gan te nav.

Ābecīte pirms skolas

Domāta vecākiem, lai zinātu, kas jāzina viņu bērnam, gatavojoties skolai. Lieliska iespēja kopā mācīties ar savu bērnu. Te ir gan pagari teksti ar lielajiem burtiem, gan zīmējumi, kuri jāatpazīst, gan burtiņi, kas jāiemācās.

Kā sarunāties ar tīņiem

Grāmata tulkota no angļu valodas. Grāmatā ir astoņas nodaļas: Kā tikt galā ar jūtām; Mēs joprojām "pārliecināmies"; Sodīt vai nesodīt; Plānojiet kopā; Tikšanās ar bērniem; Par jūtām, draugiem un ģimeni; vecāki kopā ar bērniem; Kā atrisināt ar narkotikām un seksu saistītas problēmas. Ļoti noderīgs ir alfabētiskais rādītājs, kurā uzrādīta tematika un attiecīgā lappuse, kur to var atrast. Svarīgi, ka katras nodaļas beigās dota arī alternatīva sodam. Vērts izlasīt ikvienam.

Kāds es esmu

Pašizziņas testi. Izlasot grāmatu, var noskaidrot piederību introverta vai ekstraverta cilvēka tipam, vai esi sangviniķis, flegmatiķis, pragmatiķis vai mākslinieks. Var arī uzzināt, vai esi manipulators vai manipulējamais. Visiem tipiem dots īss raksturpazīmju pretstatu uzskaitījums. Doti ieteikumi konfliktsituāciju pārvarēšanā.

Neuztraucieties par nebūtiskām lietām!

Jeb kā dzīvot mierpilnu dzīvi un neļauties stresam. Tulkojums no angļu valodas. Te ir 136 epizodes, kas mudina domāt pozitīvi, vieglāk raudzīties uz dzīvi, dzīvot šodien, neatliekot to uz rītdienu, saglabāt mieru šajā steidzīgajā dzīvē, neļaut citiem sevi piepildīt ar īgnumu. Pozitīvi uztvert dzīvi tādu, kāda tā ir. Un neuztraukties par to, kas nav mūsu noteikšanā. Dzīvē daudz ko mainīt nevaram, bet varam mainīt savu attieksmi pret to. It kā vienkārši saprotami sīkumiņi. Taču apkopoti vienkopus, tie spēcīgi ietekmē uztveri, jo redzi, ka nevajag sevi uzskrūvēt, jo dzīve ne vienmēr ir taisnīga. Ir vērts izlasīt ikvienam.

Sarunas par attiecībām

Daudziem tā varētu kalpot Bībeles vietā. Autore uzskata, ka galvenais ir jāiemācās sarunāties: "Esmu diezgan droša, ka pārim, kas iemācījies komunicēt, ir krietni vien mazāk problēmu- ļoti daudzas lietas, kas citiem piepūšas par ziloņiem, ir un paliek tikai nieka mušas."

Harijs Poters un Nāves dāvesti

Noslēdzošais, elpu aizraujošais romāns par Hariju Poteru, viņa gatavošanos cīņai ar ļauno burvi, pašupurēšanos un uzvaru. Interesanti lasīt pat kā neatkarīgu romānu. Sevišķi emocionālas ir pēdējās nodaļas. Nu nekādi nav uztveramas par bērnu grāmatu.
P.S. Saites labotas 15.martā. Kā izmaina kataloga adresi, pievienotās saites nedarbojas.

Nav komentāru: