Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 4. marts

Lielie lasīšanas svētki

1.martā devāmies uz Lielajiem lasīšanas svētkiem Ķīpsalā, kas notika Baltijas grāmatu svētku laikā. Kopā ar mani brauca mūsu bibliotēkas Bērnu žūrijas čaklākā lasītāja Sarmīte Jēgere. Izmantojām iespēju un apskatījām dažādu izdevēju grāmatu stendus. Kā jau pēdējā laikā ierasts, arī grāmatu svētkos pamanījām vārdu „akcija”, tur bija grāmatas, kuras varēja iegādāties lētāk.
Piedalījāmies M.Runguļa jaunās grāmatas „Avene” atvēršanas svētkos, kuru nobeigumā Sarmīte tika pie dāvanas – Runguļa grāmatas „Divdabis” un rakstnieka autogrāfa.
Bērnu žūrijas lielajā noslēgumā tika apbalvoti populārāko grāmatu autori, tulkotāji, ilustrētāji un izdevēji. Svētkus vadīja Zaļais vīriņš, bet priekšnesumus ar lellēm rādīja meitenes no Leļļu teātra.
Bibliotēkas, kuras bija iesaistījušas visvairāk lasīšanas ekspertus, saņēma speciālbalvas.

Nav komentāru: