Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 10. marts

Dators tiek jelgavniecei Maijai

Konkursā „Nāc uz savu bibliotēku un laimē datoru” 27 finālisti ieguva maksimālo punktu skaitu. Par uzvarētāju kļuva Pārlielupes bibliotēkas lasītāja Maija Neikšāne, jo viņas stāstu par bibliotekāru žūrija novērtējusi ar augstāko atzīmi. Un tā balva- portatīvais dators - nonāks jelgavnieces rokās 11.martā.

Kad Maija piekrita piedalīties konkursā un reizē ar pirmās kārtas atbildēm nosūtīja savu nelielo aprakstu par savu bibliotekāru, viņa nevarēja iedomāties, ka, pateicoties šim aprakstam, kļūs par uzvarētāju.

"Vēlos arī pastāstīt par mūsu Jelgavas Pārlielupes bibliotēkas vadītāju Venerandu Godmani. Šeit viņa strādā neilgu laiku, taču tajā laikā ir notikušas vairākas patīkamas pārmaiņas, kas ir viņas neizsīkstošās enerģijas un darba mīlestības rezultāts. Aktīvāk tiek organizēti dažādi bibliotēkas pasākumi un tajos iesaistās daudz apmeklētāju, it īpaši skolēni no blakus esošajām skolām. Man tā izskatās, ka lasītājiem lielāko prieku sagādājis jaunais bērnu stūrītis. Cieši sadrūzmēto grāmatu plauktu vidū parādījusies omulīga brīvas telpas saliņa – uz mīksta paklāja vidū stāv apaļš galdiņš, kam apkārt satupuši krāsaini kubveida ādas krēsliņi, bet visriņķī pa gabalu apkārt sastājušies plaukti ar krāsainām bērnu grāmatām, par kādām es savā bērnībā pat nevarēju sapņot. Telpas galā stāv liels plakanekrāna televizors un kino zāles aparatūra, kas domāta, lai tematiskos pasākumus varētu papildināt ar videomateriāliem. Taču vislielākos atzinības vārdus bibliotēkas vadītāja, manuprāt, ir pelnījusi par neatlaidīgu darbu bibliotēku un bibliotekāru prestiža celšanā un atzinības vairošanā sabiedrības un pašu lasītāju acīs. Kā piemēru tam varu minēt bibliotēkas bloga izveidošanu pirms apmēram pusgada, kas, kā izrādījās, bija pirmais bibliotēkas blogs Latvijā. Tā kā bibliotēkai pašai līdz šim nebija savas interneta mājas lapas, šī ir lieliska iespēja, lai bibliotēka varētu atrasties tuvāk lasītājiem, īpaši tiem, kas priekšroku dod internetam. Pēc trīs mēnešu pastāvēšanas, bibliotēkas vadītāja arī noorganizēja bloga 100 dienu svētkus, saaicinot lasītājus, bloga autorus un studējošos bibliotekārus, lai pastāstītu par bloga nozīmi bibliotēkas dzīvē un palīdzētu citiem izveidot pašiem savu blogu. Tā kā mūsu bibliotēkas bloga tapšanas brīdī man gadījās būt klāt, idejas aizrauta iesaistījos tā veidošanā.

Es patiešām priecāšos, ja mūsu bibliotēkas vadītājai radīsies iespēja aizbraukt uz Aleksandrijas bibliotēku, jo, ja ir kāds cilvēks, kam ir pilna galva savu ideju un kas spēj atrast un atvest citur redzētas idejas un ieviest tās savās mājās, tad tā ir viņa!"

3 komentāri:

ID teica...

Mēs kopā ar Maiju priecājamies par viņas uzvaru konkursā :)

Lai arī turpmāk mums visiem izdodas un veicas ne tikai konkursos, bet arī bibliotēkas un tās pakalpojumu popularizēšanā :)

Limbažu bērni....

Anonīms teica...

Visu 27 finālistu stāsti par savu bibliotekāru ir nopublicēti http://www.news.lv/konkurss/. Katram stāstam dots punktu skaits. Uzvarētājai - 53 punkti, vairākiem 52. Tātad sīva konkurence:) Mēs priecājamies par Maijas veiksmi un ļoti ceram,ka nākamajā konkursā piedalīsies daudz vairāk lasītāju. Ka to var panākt, to visiem pierādīja Limbažu bērnu bibliotēka.

ID teica...

Bet mums nebija viegli... mēs ļoti intensīvi strādājām visa konkursa laikā un brīžiem likās, ka spēki sāk izzust... un jāsaka, ka to var izdarīt tikai tad, ja pasākumā iesaistās visi bibliotēkas bibliotekāri. Tas ir komandas darbs un spēja sadarboties, tādēļ arī bija tik daudz iesaistīto no Limbažu bērnu bibliotēkas puses.
Secinājums? To var izdarīt ikviena bibliotēka! :)