Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 12. marts

Gudrākā lasītāja dzīvo Jelgavā

Vakar "Pārlielupes" bibliotēkā pulcējās Jelgavas pilsētas un rajona bibliotēku aktīvākie un gudrākie lasītāji, kas bija piedalījušies konkursā „Dodies uz savu bibliotēku un laimē datoru!” un guvuši visaugstākos rezultātus. Piecas nedēļas ilgušais konkurss ir noslēdzis un beidzot zināma arī tā uzvarētāja - Maija Neikšāne, kura 27 finālistu konkurencē guva uzvaru ar vislabāk uzrakstīto stāstījumu par "Pārlielupes" bibliotēkas vadītāju Venerandu Godmani. Pasniegt galveno balvu - portatīvo datoru bija ieradušies pārstāvji no "Lursoft IT" Ģirts Ķezberis un Maija Salcēviča, kā arī valsts aģentūras "Kultūras informācijas sistēmas" pārstāve Ilma Birzniece. Pārējiem dalībniekiem pavisam nedaudz punktu bija pietrūcis līdz uzvarai, tomēr galvenais ieguvums visiem, kas piedalījās, ir informācijas meklēšanas interneta datu bāzē prasmju un iemaņu apgūšana un pilnveidošana.
P.S. Jelgavā par šo notikumu plaši rakstīts, arī interesantas bildes redzamas, tāpēc iesakām arī:
Jelgavas lasītāja iegūst datoru

1 komentārs:

Maija teica...

Lielais paldies visiem, kas noorganizēja konkursu, jauko pasākumu bibliotēkā, garšīgās uzkodas un visiem, kas bija klāt! :) Biju nedaudz apmulsusi no lielās uzmanības un jauki bija arī tas, ka netika aizmirsti arī citi konkursanti un bibliotekāri, kas tiem palīdzēja :) Man liekas, ka pasākums izvērtās itin omulīgs un gaišs. Tagad cītīgi izmēģinu datoriņu un tas strādā patiešām labi. Ceru tuvākajā laikā ielikt nākamo rakstiņu blogā.