Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2012. gada 22. aprīlis

Šahs Pārlielupes bibliotēkā

Šahs un bibliotēka labi saderās kopā. To pierādīja arī Latvijas čempiona, lielmeistara Artura Neikšāna šaha spēle ar Pārlielupes bibliotēkas apmeklētājiem. Čempions šahu spēlē jau 20 gadus katru dienu un trenē Latvijas talantīgākos jaunos šahistus. Bet vēl pavisam nesen viņš strādāja vairākus gadus bibliotēkā, jo pirmā izglītība ir bibliotēkzinātnes bakalaurs. 
Ka šahs ir sarežģīta intelektuāla spēle, pārliecinājās ikviens dalībnieks. Tik daudz jāatceras, jāzina ne tikai, kā katrs kauliņš uzvedas laukumā, bet arī jāparedz pretinieka gājieni. Lielmeistars pēc spēles novērtēja meiteņu teorētisko sagatavotību kopumā labāku nekā zēniem. Klātesošajiem pieaugušajiem šahs ir patīkams laika kavēklis, jauniešiem bija iespēja šaha pulciņā uzzināto pārbaudīt spēlē ar zinošu pretinieku. Edgara zināšanas lielmeistars novērtēja kā vislabākās no klātesošajiem, tādēļ piedāvāja neizšķirtu rezultātu un apsveica ar rokas spiedienu, pārējiem applaudējot. Ne jau rezultāts šoreiz bija galvenais. Visi bibliotēkas apmeklētāji pulcējās pie šaha galdiem un līdzjutēju bariņos, pat internets nevienu tajā laikā neinteresēja:) Un tagad arī citās dienās varēs spēlēt šahu, jo lielmeistars bibliotēkai uzdāvināja savu šaha komplektu.
Simultanspēli apmeklēja arī  "Zemgales Ziņas" un "Novaja gazeta". Spēles mirkļi redzami galerijā.

Nav komentāru: