Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2012. gada 18. aprīlis

Bibliotēka man, es bibliotēkai

Arvien vairāk Pārlielupes bibliotēkas lasītāju kļūst par sadarbības partneriem, par īsteniem bibliotēkas atbalstītājiem. Tas izpaužas dažādi. Vieni labprāt izliek savu darbu izstādes, citi palīdz bibliotēku noformēt, kādi dalās ar savām prasmēm. Tā šosestdien, 21.aprīlī, bibliotēkā mūsu lasītāja Gaļina Kuzminiha vadīs savu meistardarbnīcu no 12.00 līdz 14.30. Viņa  palīdzēs apgūt dāvanu gatavošanu. Gaļinas kundze pateicībā par bibliotekāres Marikas Girdo vadītajiem bezmaksas senioru kursiem interneta apguvē tagad vēlas no savas puses ko dot bibliotēkai. Te lieliski īstenojas bibliotekāru vidē jau pazīstamais brends- Man bibliotēka, es bibliotēkai. Gaļinas kundze ne tikai pieteicās izlikt savu zīmējumu un gleznu izstādi, bet arī ierosināja interesentiem noorganizēt meistardarbnīcu. Bibliotēkai vien vajadzēja apzināt auditoriju.
Savukārt bibliotēkas lasītājs Arturs Neikšāns šosestdien 15.00 spēlēs šahu ar bibliotēkas apmeklētājiem. Arī slaveni cilvēki joprojām lasa grāmatas un vēlas iesaistīties savas bibliotēkas attīstībā kā brīvprātīgie.

Šodien, 18.aprīlī, bibliotēkas ilggadējā lasītāja Genovefas kundze bibliotēkā paziņoja, ka vēlas kaut ko padarīt bibliotēkas labā. Un sāka cītīgi līmēt atdošanas termiņu lapiņas grāmatās. Viņai neesot mājās ko īsti darīt, un nožēlo, ka jau agrāk nav iedomājusies atnākt. Kundze 50 gadus strādājusi par grāmatvedi, tagad savos 72 gados var dzīvoties pa māju, tomēr laiku pa laikam gribas kaut ko noderīgu padarīt. Un ir labi, ka blakus ir sava bibliotēka:) Tikai no publicitātes gan viņa vairās, labāk patīk būt anonīmamajam palīgam. 

Nav komentāru: