Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2011. gada 14. marts

Bloga autori iepazīst Ameriku

Pārlielupes bibliotēkas bloga autori Arturs un Maija kopā ar draugiem divas nedēļas pavadīja atvaļinājumu ASV, apskatot Ņujorku, Lasvegasu, Lielo kanjonu un Vašingtonu. Viņi izmantoja visus transporta veidus: lidmašīnu, autobusu, kuģi, metro, īrētu mašīnu. ASV ir liela un kontrastu pilna zeme. No Ņujorkas uz Lasvegasu viņi lidoja 5 stundas, no Lasvegasas uz Vašingtonu lidoja 4 stundas. No Lasvegasas uz Lielo kanjonu 400 km uz turieni un 400 km atpakaļ brauca ar amerikāņu 2010. gada izlaiduma mašīnu. Redzēts ļoti daudz, iespaidu un emociju, pacilātības un iedvesmas bija daudz. Tagad, kad domas un jūtas mazliet piezemējušās, Maija solās blogā uzrakstīt dziļākos iespaidus un svarīgākās atziņas.

Amerika ir kā sapņu zeme, uz kurieni katram gribētos nokļūt. Arturam un Maijai tas izdevās. Tiesa, zeme ir pārāk liela, lai vienā reizē to iepazītu pilnībā, taču abiem ir skaidrs- lai cik labi, skaisti un krāšņi būtu tur, savās mājās ir daudz labāk, jo te taču ir mājas.

Maija saka, ka labprāt dzīvotu Vašingtonā, jo tā ir salīdzinoši klusa, ļoti sakopta ar eiropietim saprotamu vidi un daudziem valsts muzejiem, kas bez maksas pieejami publikai. Bet strādāt gan viņa gribētu Ņujorkā, jo tā ir dinamiska, milzu iespēju zeme, kur viss var piepildīties. Bijis jauki satikt baltiešus- lietuviešus nekurienes viducī – kanjona tuksnešos.

Savukārt Arturs saka: „Pietiek milzīgās un pārdrūzmētās Ņujorkas ar saviem debesskrāpjiem un nacionālajiem brīnumiem, Lasvegasas palmu un žilbinošo gaismas šovu pārdabiskās izrādes, Vašingtonas majestātiskuma dvašas un ASV dabas skaistuma. Lai cik spīdīgas un vizuļojošas būtu visas šīs uguntiņas un cikkārt tas pārspētu esošo Latvijā, tomēr nekur nav tik labi kā mājās”.
Turpinājums sekos:)

Nav komentāru: