Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2010. gada 22. aprīlis

Sakopts gabaliņš Latvijas

Šodien, 22.aprīlī, ko pasaulē atzīmē kā Zemes dienu, Pārlielupes bibliotekāri kopā ar ilggadējiem lasītājiem devās sakopt gabaliņu Latvijas. Maisus un cimdus mums sarūpēja Zemgales Eko. No rīta gan lija lietus un pat sniegs, bet īsi pirms talkas- uzspīdēja saulīte. Talkojām maiņās,lai nevajadzētu slēgt bibliotēku, jo tieši šodien bija liels pieplūdums lasītavā.
Ko tik mēs neatradām- lielā vairumā
stikla pudeles un ļoti daudz stikla lausku, cigarešu galus, karoti, trauku lauskas, tualetes podu, kreisās kājas vīrieša kurpi labā stāvoklī un papīrus. Tā ka 17 maisi bija pilni līdz ar malām. Sakopām iecerēto vietu- birzīti starp 6.vidusskolu un bērnudārzu. Pēc tam gājām uz iecienīto pastaigu vietu tuvējā mežā. Zeme varēs kaut nedaudz atvilkt elpu. Mūsu talkošanas devīze- visi jau nevar mēslot, kādam arī jātīra:)





Pieminējām arī šodienas jubilāru- Ļeņinam aprit 140 gadu.

1 komentārs:

Arnis teica...

Super :)