Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2009. gada 20. augusts

Iesaku izlasīt- Glamour

Uzsākam jaunu tematu- Iesaku izlasīt, kurā stāstīsim par grāmatām, ko bloga autori paši lasījuši. Tās būs dažādas tematikas, gan jaunas, gan agrāk izdotās. Pirmā ir par spēju nezaudēt galvu krīzes situācijā un meklēt izeju. Nu gluži kā mūsdienu situācijā, tikai romānā tas ir vēl daudz nopietnāk:)

Iesaku izlasīt britu rakstnieces Begšeivas Lūizes romānu Glamour.

Tas ir romāns par mūsdienu Pelnrušķīti, kas spēj mainīt savu dzīvi, spītējot nelabvēlīgam liktenim, un ar skaidru mēŗki un smagu darbu tiek pie bagātības saviem spēkiem.

Labi situētas meiteņu privātskolas audzēknes: miljardiera meita Sallija, vēstnieka meita Džeina, arābu uzņēmēja meita Heja pēkšņi zaudē pamatu zem kājām un spiestas pielāgoties jaunai situācijai, tādai dzīvei, par kuru agrāk nevarēja pat iedomāties.

Hejas vecāki ar viltu meitu apprecina, un viņa no Losandželosas nonāk Kairā.

Sallijas tēvs, uzzinot par bankrotu, šokā mirst, viņa sieva ieslīgst dziļā depresijā, bet 16 gadīgā meita uzņemas rūpes par sevi un par māti, un vēl pelna dienišķo maizi.

Džeina pēc tēva nāves pēkšņi atklāj, ka savos 17 gados ir pilnīgi viena un bez līdzekļiem. Meitene sāk strādāt firmā, kam ir personāla izaugsmes programma, viszemākajā postenī, lai apgūtu biznesu praktiski. 20 gadu vecumā Džeina jau ir piecas reizes paaugstināta amatā un izcili pelna, taču viņa grib vairāk- grib izveidot savu uzņēmumu.

Trīs gadus draudzenes neko viena par otru nezina. Bet kad satiekas, nolemj apvienot savas spējas un izveido slavenu kopfirmu - veikalu "Glamour", kas dod milzu bagātību katrai.

Protams, katrai meitenei ir savi piedzīvojumi mīlas frontē, kas finālā visām beidzas laimīgi.

Ir vērts izlasīt šo romānu. Tajā ir tik daudz enerģijas, aizrautības un arī uzvedības modeļu, kā rīkoties krīzes situācijā.

Arī citi autores romāni ir pieejami bibliotēkā

3 komentāri:

Anonīms teica...

Prasās arī pēc grāmatas vāka attēla...

Veneranda teica...

Bildi ieliku:)

Anonīms teica...

O, uzreiz cits efekts!