Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2009. gada 14. augusts

Bezmaksas TV arhīvs

Ar laiku svaiga ziņa kļūst veca, iepriekšējie fakti vairs neatbilst patiesībai, un tas, kas bijis par maksu, kļūst bezmaksas :) Pirms krietna laiciņa rakstīju, ka LTV arhīvs pieejams vien par maksu, bet nu jau kādu brīdi vesela virkne raidījumu ir skatāmi par baltu velti. LTV arhīvā par brīvu var noskatīties dažādus ziņu raidījumus, tādus kā Panorāma, Labrīt Latvija, Nakts ziņas, ziņas krievu valodā un dažas citas. Viss pārējais gan ir par maksu, izņemot dievkalpojumu pārraides un Eirobusiņu, kas ir atrodami pie Īpašajām pārraidēm un Latvijas Valsts 90 gadu jubilejai veltītie raidījumi.

Ir tikai viens knifs - izskatās, ka raidījumi skatāmi tikai ar Windows Internet Explorer (ar Mozilla Firefox nedarbosies), turklāt nepieciešama Windows Internet Explorer versija 6.0 vai jaunāka (to gan nav grūti dabūt, jo uz ekrāna blakus šim paziņojumam parādās arī saite, no kurienes to var ielādēt). Man patika, ka bildi var uzlikt pa visu ekrānu (nospiediet Full Screen podziņu apakšējā labajā stūrī), lai gan bilde ir mazliet pašķidra, kad izstiepta tik liela. Lai nu kā, labi, ka mūsu laikos dažas lietas tomēr mainās uz labo pusi :)

Nav komentāru: