Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 21. novembris

Ja nav bail izmežģīt acis, lūrot sīkos ekrāniņos... :)

Trīs dienas apātiski guļot gultā ar 39 grādu temperatūru, jutos mazliet it kā izkritusi no dzīves – ne es vairs jaudāju uztvert, kas jauns noticis pasaulē, ne kā diena pagājusi mīļajiem cilvēkiem un pat ne to, vai kaķis ir dabūjis kārtīgi paēst. Taču viena no brīvā laika un interneta priekšrocībām ir tāda, ka jebkurā brīdī, kad vien esi gatavs, laiku vari patīt atpakaļ un pasaules jaunumus paskatīties TV arhīvā internetā.

Šis tas noderīgs, piemēram, atrodams TV3 arhīvā. Var paskatīties TV3 ziņu un Bez Tabu ierakstus, kā arī Brīnumzemi, Dziedi ar zvaigzni, Glābējkomandu Cepums, Nekā personīga un citus raidījumus. Feini. Uzreiz gan jāsaka, ka lapas izkārtojums ir tāds - padīvains, bet īsumā varētu raksturot tā: vidējā joslā ir satura rādītājs, uz kura klikšķinot sīkāks tā saturs parādās ekrāna labajā pusē – un ja tur uzklikšķina uz Play, tad lapas kreisajā pusītē mazais ekrāniņš sāk rādīt bildi. Kam datori nav super jaudīgi, būs mazliet jāpagaida, kamēr viss saturs ielādējas, bet tikām bilde var raustīties – bet tā tāda parasta lieta un tie, kas internetā video skatās ne pirmo reizi, par to laikam nebrīnīsies. Kam sirdij tuvāks LNT, arī tur var šo to dabūt. Klikšķinot uz Ziņu sadaļu, var atrast LNT ziņas un 900 sekundes, tiesa, pavecas (nezinu, varbūt tas tikai garo brīvdienu dēļ). It kā ir arī dažu citu raidījumu ieraksti, bet to it-kā saku tāpēc, ka man neizdevās tos atvērt :) Ja nu kādam tas liekas stipri par maz – labāk iesaku skatīties Tvnet Online TV sadaļā, kur LNT raidījumu saraksts ir krietni vien garāks un acis priecējošāks – Degpunktā, Prāta banka, Mājokļa jautājums, Sirmā ēdienkaratē, Zelta Ģimene, Divas Zvaigznes un daudzi citi raidījumi – viss par baltu velti! Tai pašā Tvnetā ir arī TV5 raidījumi. Vecākus raidījumus jāmeklē arhīvā – lai to atrastu, klikšķini uz vēlamo datumu labajā pusē redzamajā kalendārā. Vēl viena laba lieta, īpaši varētu interesēt tos, kam nav kabeļtelevīzijas vai kolektīvās antenas: lapas augšējā labajā stūrī var skatīties TV5, Latvijas Mūzikas Kanāla (LMK) un Latvijas Ziņu Kanāla (LZK) tiešraides. Kad es uzklikšķināju, man gan vispirms izleca paziņojuma logs par to, ka "external application must be launched”, taču kad nospiedu „launch application”, viss sāka rādīt bez problēmām. Lai skatītos tiešraidi, jāspiež uz „Tiešraide 24h diennaktī”, bet TV5 gadījumā jāspiež uz TV5 logo. Garš saraksts? Nezini, ko labāk skatīties? Te ir ļoti laba TV programma vairāk kā 80 TV kanāliem turklāt ar norādi par to, kas redzams šobrīd - gan jau noderēs arī tad, kad gribēsies pasēdēt pie īstā zilā ekrāna :)

Un kā tad ar valsts televīzijām? Lielisku arhīvu piedāvā LTV1 un LTV7 – BET, tikai par maksu! Te nu bija valsts televīzijas un komerctelevīzijas! Eh, ko nu es te sagribēju visu un par baltu velti :)

Droši vien, ka visvairāk šos internettelevīzijas labumus novērtēs tie, kas atrodas ārzemēs, vai arī tie, kas laikus netiek pie TV ekrāniem darba vai kādu citu iemeslu dēļ, vai arī tie, kas sistemātiski nevar sadalīt TV pulti :) Protams, ir arī pāris citu variantu, kā internetā bez maksas redzēt vienu otru raidījumu, bet par to – kādu citu reizi.

1 komentārs:

Anonīms teica...

Nopriecājos par iespēju redzēt raidījumu- Nekā personīga. Nu mazais ekrāns traucē, bet var klausīties kā radio. Man patīk arī laika ziņas un Bez tabu. Tāpat arī aktuālā programma. Uzreiz var redzēt, ko tieši šobrīd rāda TV, vai vērts pieslēgties. Tiešām internets kā radīts, lai izvairītos no saskarsmes ar dzīviem cilvēkiem:)) Sarunājis vai komunicē ar mašīnu un esi apmierināts:) Tik daudzveidīgas uzziņu un izklaides iespējas!