Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 15. augusts

Pārlielupes emuāram šodien- gada jubileja

Šodien Pārlielupes bibliotēkas virtuālajam bērnam- emuāram aprit pirmais gads, kopš tas dzimis, ideju smeļoties Tukuma rajona Kandavas novada tūrisma un atpūtas centrā „Plosti” no 7. līdz 9. augustam Latvijas bibliotekāru seminārā, kurā piedalījās 121 dalībnieks, bet emuāri tapuši pavisam maz. Visi bibliotēku emuāri apkopoti Jāņa Ziediņa veidotājā bibliotēku blogosfērās lapā.

Tur uzskaitīti 11, taču reāli darbojas tikai deviņi, jo viens ir pilnībā likvidēts- izdzēsts, bet viens pārtraukts, jo aizstāts ar pilnveidotu mājas lapu, un darbojās no 2007.gada 19.decembra līdz 2008.gada 12. maijam. Arī cits Jelgavas emuārs palicis mazaktīvs, jo emuāra autorei aizejot ilgstošā atvaļinājumā, viņas garabērns panīcis. Jā, daudz ko nosaka emuāra radītāja personība un ieinteresētība šajā procesā. Joprojām tas ir tikai entuziasma produkts, uz ko aicina vadošie nozares pārstāvji, taču nekādi nestimulē.

Rītdien, kopā sanāks visi Pārlielupes emuāra autori, būs arī interesanti viesi, kuriem faktiski arī paliek gads kopš savu emuāru radīšanas.

Trīs Kalves Amerikā pirmā publikācija bija 2007.gada 21.augustā, nesen izveidoti vēl divi emuāri: Kalves līnija (par NONI sulu) un orientēšanas sportam veltītais Vesels un aktīvs. Jau labu laiku pastāv arī Kalves wikistrats. Ieva Kalve ir profesore, ekonomikas zinātņu doktore, vairāku menedžmenta grāmatu autore

Otrs viesis- Arturs savā blogā pirmo ziņu publicējis 2007. gada 15.augustā un aktīvi tajā ne tikai rakstījis, bet arī izveidojis lasītāju forumu. Arturs ir sabiedrisko attiecību maģistrs, starptautiskais šaha meistars, vairāku datorspēļu eksperts/testētājs.

Pārlielupes emuāra aktīvākā rakstīja ir Maija, biznesa vadības maģistre, kas azartiski piedalās Jelgavas Piena paku regatē kopā ar savām draudzenēm. Maija nesen radījusi savu tematisko blogu Mani pirmie soļi astronomijā.

Un visiem- Ievai, man, Artūram, Maijai ir viens kopsaucējs- visi mēs esam mācījušies vai strādājuši Biznesa augstskolā Turība un ir azartiski cilvēki, kuriem patīk izmēģināt kaut ko jaunu un iemācīties līdz šim nezināmo.

Pārlielupes emuāra logo bildi veidojuši Maija un Arturs. Arī tagad top jauns skatījums- jauns logo, ko rītdien demonstrēsim. Pēc liktenīgā semināra es daudziem stāstīju par emuāra iespējām, taču uzreiz pie tā ķērās manējie. Maija nolēma vispirms publicēties bibliotēkas emuārā, savukārt Arturs un Ieva izlēma, ka apgūs procesus patstāvīgi.

Visi minētie ir arī bibliotēkas aktīvi lasītāji.

Rītdien mēs dalīsimies pieredzē, ko darbošanās emuārā mums katram devusi- ko esam iemācījušies un sapratuši.

Vissirsnīgākie sveicieni jubilejā visiem emuāra autoriem un atbalstītājiem.

Nav komentāru: