Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 16. augusts

Emuāra 2.radošā darbnīca noslēgusies

Šodien, 16.augustā, Pārlielupes bibliotēkā notika emuāra 2.radošā darbnīca, tādējādi atzīmējot mūsu emuāra 1.gada jubileju. Kopš tā izveidošanas bijuši gan radošie kāpumi, gan kritumi, gan sakrājušās daudz vērtīgas atziņas, ar kurām vēlējāmies padalīties ar mūsu pasākuma viesiem.

Ciemos bija sanākuši viesi no Aizputes bibliotēkas emuāra - Spodris un Dina, triju emuāru (Trīs Kalves Amerikā, NONI, Vesels un Aktīvs) un Wikistrata
autore Ieva, seriāla Izlaušanās emuāra autors Arturs, kā arī mūsu pašu emuāra autori, draugi, lasītāji un Pārlielupes bibliotekāri.

Pasākuma mērķis bija atskatīties uz aizvadīto gadu, padalīties ar savu pieredzi un uzzināt, kā gājis citu emuāru autoriem, kas savus lolojumus radīja, iedvesmojoties no Pārlielupes parauga un kas ap šo laiku jau svin savu gada jubileju.

Izrādījās, ka katrs emuāra autors un radītājs saskāries ar cita veida grūtībām, taču visus vienoja arī kopīgas atziņas - emuāri ir tik dažādi, cik dažādi ir to radītāji. Tie nevar būt pareizāki vai nepareizāki, jo atšķirīgas ir lasītāju auditorijas, radītāju mērķi un tehniskās iespējas.

Taču galvenais jautājums - kā turpmāk attīstīties mūsu emuāram - palika neatbildēts. Viens gan ir skaidrs - lasītāji gaida jaunas ziņas un ar autoru piedāvāto variantu - varbūt iepauzēt - neviens nebija ar mieru :)

Piedāvāju nelielu slaidšovu ar ieskatu emuāra 2.radošajā darbnīcā. Paldies visiem, kas palīdzēja emuāra gada jubilejas svinību organizēšanā un visiem ciemiņiem, kas mēroja tuvāku vai tālāku ceļu, lai satiktos! :)


2 komentāri:

Anonīms teica...

Pasākums izdevās jauks un nepiespiests. Arturs atzinās,ka visu,ko Pārlielupes emuārs bija izmēģinājis, arī pats tūlīt centies to realizēt:) Atceros,ka vienu brīdi mēs pat salīdzinājām,kuru blogu lasa vairāk. Sākumā manējo, bet nu jau sen ir citādi:) Arī Ieva tā savādi izteicās, ka es esot it kā trīs vienā- kolēģe, draudzene un māte, kurai var uzprasīt to, ko pats vēl nezini un nesaproti:) Un viņa paģērēja,ka nu mums, gadu veciem, esot jau pienākums pret lasītāju, tai skaitā viņu pašu, rakstīt un rakstīt:) Priecājos arī par Aizputes emuāra autoriem. Nez kas man bija uznācis, ka visu laiku viņus gribējās saukt citā vārdā:) Tas laikam no stresa. Varbūt nākamgad varētu tikties tieši tur? Katrā ziņā izskatās, ka kopīga pieredzes pārlūkošana ir devusi jaunu sparu un iedvesmu.Tika nolemts arī latviski nelasošos viesus uzrunāt- paskaidrot, kur viņi iekūlušies. Tā tapa neliela atsauce angļu valodā. Ingas un Maijas bildes ir izteiksmīgas. Vēl jau arī viesi bildēja, nez kas tur būs redzams? Un man prieks, ka atkal Maijai ir gribēšana rakstīt. Tā ka laikam kādu laiku vēl būsim pie dzīvības:)

Maija teica...

jā, bija man uznākusi radošā krīze, nerakstījās. Es ceru, ka tagad kādu laiku turēšos. Kā nu sanāks - to redzēs :)