Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 9. janvāris

Jaunas ieceres un iespējas

Jaunā gada pirmā nedēļa paskrējusi, apkopojot darba rezultātus, iecerot jaunus attīstības virzienus un apzinot jaunās mācību iespējas. Šogad būs daudz gan jāmācās, gan jāstrādā. Un ļoti ceram, ka iecerēto būs interesanti īstenot pašiem, un ka tas sniegs prieku mūsu lasītājiem. Par to visu pakāpeniski stāstīsim laika gaitā. Pēc lasītāju lūguma esam ieviesuši jaunu pakalpojumu– tagad var izmantot faksa aparātu, par vienas lappuses sūtījumu samaksājot 20 santīmus.

Šobrīd pārkārtojam abonementu, lai vienkopus daudzi gan mazi bērni, gan skolēni un arī, protams, pieaugušie lasītāji dažādos laikos varētu piedalīties tematiskos pasākumos, izbaudot kinozāles sniegtās iespējas. Bibliotēkā ir ne tikai grāmatas un prese, bet arī mūzikas, pasaku un mākslas filmu diski. Drīzumā uzsāksim akcijas „Pirmā iepazīšanās ar bibliotēku” aktivitātes 2-3 gadus veciem bērniem un viņu vecākiem. Viss nepieciešamais, ko šim projektam vajadzēja sagādāt no mūsu puses, ir gatavs, atliek vien sagaidīt LNB atbalstītā projekta ietvaros solīto.

Kopumā jāsaka, ka 2007.gads bija bibliotēkai materiāli veiksmīgs, jo tika uzlabots mikroklimats- atrisināta apkures sistēmas problēmas, ielikti jauni visi 15 logi. Telpas ir tik patīkami siltas, vairs nav jātuntuļojas. Darba sparu uzlabo arī bibliotekāru rīcībā esošais digitālais fotoaparāts. Esam bildēšanu iemācījušās. Ja kādam lasītājam gribētos nobildēties uz grāmatu fona jebkurā bibliotēkas stūrītī, mēs varētu izpalīdzēt. Tikai attēlu gan vajadzētu nosūtīt uz konkrētu e-pastu, no kurienes to var pārsūtīt uz fotosalonu fotogrāfijas izgatavošanai. Mums te nav tādas iespējas izkopēt bildes. Ar esošo tehniku tas ir pārāk dārgi. Taču 21.gadsimtā jāizmanto interneta risinājumi.

Bibliotekāru labsajūtu uzlabo iespējas izmantot ledusskapja un mikroviļņu krāsns labumus. Un, protams, arī ziņa, ka nupat krietni palielinātas algas. Priecājamies, ka Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas vadība un dome mūs tā atbalsta un saprot. Savukārt mēs esam gatavas iepriecināt savus lasītājus un arī maizes devējus ar čaklu un daudzveidīgu darbu. Nedaudz apbēdina, ka aizkavējušies seši datori, bet līdz pavasarim droši vien saņemsim. Kas lēni nāk, tas labi nāk, vai ne? Gan tie būs, un tad daudziem lasītājiem būs plašas iespējas ienirt interneta dziļumos.

Atbalstiet mūs arī turpmāk ar savu aktivitāti, ieteikumiem un prasībām:)

Nav komentāru: