Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 15. septembris

Šodien jubileja- apaļš mēnesis

Pagājis mēnesis kopš bloga izveidošanas. Nedomājām, ka nāksies tik intensīvi strādāt. Taču esam apmierināti ar rezultātu. Pārlielupes emuāru ir pamanījuši ne tikai Latvijā, bet arī septiņās ārvalstīs: ASV, Lielbritānijā, Īrijā, Portugālē, Somijā, Lietuvā, Norvēģijā. Mēneša laikā emuārs apskatīts 3500 reizes.


Šobrīd emuārā publicējas četri autori. 30 dienās sarakstīti 38 ziņojumi, nopublicēta 41 bilde. Veiktas septiņas aptaujas, „atvērta” e-lasītava latviešu romāniem Kontinetā, Temīdā un ārzemju grāmatām Dailylit. Publicētas dzejas, domugraudi, un pateicības. Ir augusi mūsu tehniskā un radošā varēšana. Mums ir sekotāji- izveidoti divi jauni blogi: Kalvēm un Aizputes bibliotēkai. Un jādomā, ka tas ir tikai sākums. Esam daudz rakstījuši par bloga lietām, nododot stafeti to popularizēt citiem. Priecājamies par lasītāju atsaucību un saņemtajiem komentāriem.
Jāatzīst, ka Ingas Mariottas aprakstītais pētījums zināmā mērā attiecas arī uz Latviju. Visi rakstītāji ir labi izglītoti, mīl grāmatas un internetu, un lielākā daļa ir jaunāki par 30 gadiem. Emuāra lasītāji gan svārstās plašā vecuma amplitūdā, taču aptauja par to vēl tikai uzsākta. Gaidām jaunus autorus, jaunus komentārus un, protams, apsveikumus!:))

7 komentāri:

arturchix teica...

Apsveicu! Galvenais, lai citiem interesanti ir lasīt un pašam neapnīk rakstīt aizvien jaunus rakstus. :)

Anonīms teica...

apsveicu Pārlielupi ar vienu mēnesi! :) Malači, esat daudz pastrādājuši, raksti ir daudz un par dažādām tēmām, un tas ir forši. Tā tik turpināt! :)

Anonīms teica...

Nu tad- daudz laimes dzīmšanas dienā!

Anonīms teica...

Apsveicu, apsveicu! Liels paldies par musturu saiti, tas man tagad lieti noderēs- paliek vēsi, uzadīšu ko siltu. Man jau patīk tās bildes, nu traki feinas.

Anonīms teica...

Apsveicu! Novēlu daudz lasītāju, daudz jaunu ideju un lai nekad nezūd vēlme turpināt attīstīt šo blogu ar interesantu un kvalitatīvu saturu!

Jānis Ziediņš teica...

Lielisks sākums :) Galu galā tomēr pirmie, ar ko arī izpelnījāties LETA ziņu.

Katrā ziņā, viss vēl tikai priekšā, un grūtākie brīži vēl tikai būs. Galvenais, nepazaudēt iedvesmu.

Anonīms teica...

jā, grūtības vēl priekšā, jo blogs nu reiz ir tāda lieta, kas prasās pēc regulāras kopšanas :) Taču, tā kā autoru skaits aug, gan jau būs arī kas piepalīdz. Vakar man radās iespēja "pabreinstormēt" ar bloga saimnieci un mums radās labas idejas vairākām rakstu sērijām, bibliotēkas projektiem, un pasākumiem. Tā ka daudz interesanta stāv priekšā! :)