Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 28. septembris

Grīdas beršana un lampu spodrināšana

Šodien bibliotēkā - spodrības diena. Reizi mēnesī pēdējā piektdienā bibliotekāri pārvēršas par spodrības speciālistiem un veic lielo mazgāšanu, tīrīšanu un kārtošanu.

Šodienas uzdevums bija nomazgāt griestu lampu abažūrus, kas bija beigtu mušu un putekļu pilni. Apkopēja kā jau parasti, rosījās no agra rīta- pulksten sešiem. Viņai darba fronti bija sagatavojis Gunārs iepriekšējā vakarā- noņemot abažūrus. Tad nu 58 lustru pārvalki tika iztīrīti ar parasto metodi- tīru ūdeni un mīkstu lupatu. Pēc tam draudzīgi metāmies virsū apmeklētāju iestaigātajai dzeltanajai taciņai linolejā. Berzām ar visādiem ķīmiskiem pulveriem, kas jau bija mūsu rīcībā. Rezultātu nav. Tad nopirkām speciālu līdzekli linoleju tīrīšanai. Arī bez rezultātiem. Izmisumā izmēģinājām tautas līdzekli- dzeramo sodu un rupjo sāli. Liekas, ka mazliet tā kā gaišāks palika. Vēl vajadzētu izmēģināt ar etiķi.

1 komentārs:

Anonīms teica...

labais, riktīgi darba rūķi :) Vajadzētu izsludināt konkursu par efektīvāko beršanas līdzekli. Varbūt kāds var ko ieteikt :)