Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2017. gada 14. jūlijs

Vasaras darbs bibliotēkā



Ik vasaru kāds skolēns Jelgavas Pārlielupes bibliotēkā strādā domes apmaksātu trīs nedēļu darbu. Reizēm tas ir liels pārbaudījums gan profesionāļiem, gan iesācējiem. Šoreiz tā nav.  Evelīna, bibliotekāru palīgs, klusi un rimti dara uzdoto. Šodien aprit pēdējā darba diena. Paveikti daudzi sīki darbiņi, kas prasa pacietību un koncentrēšanos. 
Evelīna atjaunoja grāmatu uzlīmes- plaukta indeksu, kas sastāv no divām daļām- augšējā uzrakstīta zinātņu nozare, apakšējā - autora uzvārda pirmie divi burti un autorzīmju tabulas numurs. Pirmā daļa norāda, kurā nozarē grāmata meklējama, bet otrā daļa- atrašanās vietu plauktā.
Meitene iepazina arī grāmatu piegādi uz mājām invalīdiem, apmīļoja telpaugus, regulāri  padzirdot tos, kārtoja telpas pasākumiem.  Evelīna saka, ka viņai laiks pagājis ātri, jo bijis ko darīt.
 Evelīna ir bibliotēkas cītīga lasītāja. Ikdienā mācās Jelgavas Spīdolas ģimnāzijā, bet dzīvo netālu no bibliotēkas. 

Bijām jau nolēmuši kādu gadu neņemt darbā skolēnus, taču Evelīna pati pieteicās un viņas prezentācija bija tik pārliecinoša, ka mainījām lēmumu.

4 komentāri:

Meila teica...

Kas tā par bibliotēku?

Juliana teica...

Foršs blogs!

Klariane teica...

Man patīk šo blogu lasīt!

Viviane teica...

Interesants raksts!