Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2016. gada 5. novembris

Akreditācijas komisija Pārlielupes bibliotēkā


Ik pa pieciem gadiem speciāla komisija izvērtē bibliotēku paveikto. 4.novembrī tāda komisija bija Pārlielupes bibliotēkā. Caurskatīja dokumentus, krājumu, izjautāja bibliotekārus, izpētīja aktivitāšu dienasgrāmatas un lasītāju ierakstus atsaukmju grāmatā. 

Izskatījās, ka profesionāļi bija apmierināti. Nu vien jāgaida oficiāls apstiprinājums, ka bibliotēka akreditēta  kā vietējas nozīmes bibliotēka uz nākamajiem pieciem gadiem. Gan jau būs arī ieteikumi darba satura un infrastuktūras uzlabošanai. 

Pavisam ir trīs vērtējumi: vietējas nozīmes bibliotēka, reģiona nozīmes bibliotēka, valsts nozīmes bibliotēka. Pārlielupes bibliotēka var pretendēt tikai uz pirmo, jo tās krājumu, darbu un aktivitātes nosaka cilvēku intereses, kas dzīvo Pārlielupē un RAF masīvā. Līdz šim bibliotēkai sadarbība ar lasītājiem bijusi ļoti laba.

Nav komentāru: