Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2011. gada 6. janvāris

Juris Podnieks. Vai viegli būt elkam?


"Juris neapšaubāmi bija īpašs cilvēks un aizgāja pārāk agri. Taču ir kaut kas, ko nevajadzētu darīt. Nevajag pārvērst viņu par elku. Juris bija viens no mums; elki ar laiku zaudē līdzību dzīvam cilvēkam, sadalās sastāvdaļās, bet Jurim nepiemita nekas tāds, ko būtu vērts aizmirst.
Reiz viņš man teica: "Zini, kāpēc eņģeļi lido?" Atbilde bija tāda: "Viņi visu dara viegli." Tieši tā Juris strādāja. Šķietami viegli, taču patiesībā es zinu, cik tas bija grūti."
Grāmata ir ļoti aizraujoša, izlasīju to vienā rāvienā. Uzzināju daudz jauna. Kārtējāis gadījums, kad biogrāfiska literatūra "sit pušu" daiļliteratūru. Tā ir tikpat spraiga interesanta un piedzīvojumiem bagāta kā viņa mūžs. Pārsteidz viņa drosme, entuziasms un izdoma. Grāmata ir lieliska dāvana viņa 60 gadu jubilejā, kā arī mums visiem barikāžu atceres 20. gadadienā. Paldies autorei Tatjanai Fastai par to!

Nav komentāru: