Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2010. gada 13. oktobris

Internetu var apgūt arī 77 gados!

Mūsu senioru grupa ir ļoti elastīga: 2 vīrieši un 4 sievietes vecumā no 56 gadiem līdz 77 gadiem. Lielākajai daļai datori ir mājās, arī zinoši bērni un mazbērni, taču viņi ir pārāk nepacietīgi, lai lēnām, soli pa solim apmācītu. Tādēļ bibliotēka ir īstā vieta, kur mazpamazām apgūt jauno, interesanto virtuālo pasauli. Daži grupas biedri pieslēdzās tikai, lai izveidotu privāto e-pastu, citi lai apgūtu, kā meklēt informāciju.

Kopumā var teikt, ka seniori kārtīgi apguva portālu delfi.lv un izveidoja tur savu e-pastu. Šis e-pasts tiešām ir ļoti noderīgs iesācējiem, jo ir vienkārši uzbūvēts, automātiski tiek veidota adrešu grāmatiņa, kas nosaukta par kontaktiem. Ar šo e-pastu nevar pārsūtīt failus, bet pārsūtīt dažādas interneta adreses gan var. Kad jau viens portāls apgūts, patstāvīgi arī citus iepazīs, kā arī izveidos citur e-pastu, lai apmainītos ar failiem.

Galvenais
atcerēties, ka neko nevajag sasteigt un darīt soli pa solim.

Visgrūtāk šodien veicās Mirdzas kundzei, jo tak ir 13.datums! Bet citādi viņa ir tāds malacis! Lēnāk par citiem, toties stabili apgūst internetu. Šodien jau trešo reizi grupa sanāca kopā, un divas stundas veltīja e-pasta pārvaldīšanai un informācijas meklēšanai. Rītdien, pēdējā mācību dienā, tiks nostiprināta apgūtā viela un izpētīts bibliotēkas e-plaukts, kur vienuviet apkopotas interesantas interneta adreses.

1 komentārs:

Anonīms teica...

Kušete