Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2010. gada 10. jūlijs

Vasaras piedzīvojumi blogā

Pirms pāris nedēļām radīts jauns blogs Vasaras ceļojums pa Eiropu. To izveidojis Pārlielupes bibliotēkas emuāra autors Arturs. Arturs kopā ar draugiem, pieredzējušiem Latvijas šahistiem, no 26.jūnija līdz 14.augustam devies ceļojumā pa Eiropu, lai iegūtu jaunu pieredzi, iepazītu pasauli, nospēlētu daudzas šaha partijas, celtu meistarību un iegūtu lielmeistara normu. Attēlā redzami jelgavnieki Vitālijs un Arturs. Komandā ir arī rēzeknietis Ilmārs, rīdzinieki Vadims un Maksims.

Pieci jaunieši devušies 10 tūkstošu km garā ceļojumā ar mašīnu. Šahistu piedzīvojumiem līdzi seko arī draugi.lv, facebook.com un Daugavpils šaha portāls. Jaunieši jau ir iepazinuši Parīzi, uzkāpuši Eifeļa tornī, izjutuši Disnejlendas burvību, pabijuši Pireneju kalnos, kā arī labi nospēlējuši pirmo turnīru. Turnīru skaits ir blīvi izkārtots, taču atliek arī brīvais laiks, lai iepazītu apkārtni. Par to lasiet jaunajā blogā, kas ir bagātīgi ilustrēts. Apsveicami, ka ir divi rakstītāji. Jauniešu ceļojums arī lieliski parāda Eiropas Savienības iespējas. Nekas tāds nebija iedomājams vēl pirms desmit gadiem.
Sacensību grafiks: Mielno (Polija) 27.06.-04.07.
Benasgue (Spānija) 08.07.-17.07. Balaguer (Spānija) 19.07.-27.07. Viveiro (Spānija) 31.07.-01.08. Cambados (Spānija) 03.-11.08.

3 komentāri:

Anonīms teica...

Diez kur tie Pinereju kalni atrodas?

Veneranda teica...

Ak, burti samainījušies vietām:)Paldies par vērīgo lasīšanu!

Mārtiņš teica...

Ko lai saku: Lai veicās!! Un atpūšaties!