Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2010. gada 19. maijs

Interesanti par emuāru vēsturi

Jābūt lepniem, ka jaunākajā bibliotēku nozares elektroniskajā izdevumā "Bibliotēku Pasaule"divas reizes pieminēta Jelgava.

Ievadrakstā Anna Mauliņa bargi nopēlusi Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas izklaides literatūras maksas abonementu kā neatbilstošu Latvijas un Eiropas likumiem. Bet neizvērtēta paliek citu bibliotēku līdzīgā prakse.

Savukārt Sigita Brice rakstā "Emuāri - jauns informācijas resurss" (37.-40.lpp.), ko vērts izlasīt, pieminējusi Pārlielupes bibliotēku:

"Par pirmo bibliotēku un informācijas nozares emuāru Latvijā uzskatāms informācijas tehnoloģiju speciālista Jāņa Ziediņa emuārs "Bibliotēka 2.0". Pirmo emuāru, kas piesaistīts konkrētai bibliotēkai, 2007.gada janvārī digitālās bibliotēkas popularizēšanai sāka veidot Latvijas Nacionālā bibliotēka. Viens no šī emuāra autoriem- Artūrs Žogla- atklāj, ka sākotnēji emuārs veidots tikai kā testa versija, taču vēlāk atjaunots. 2007.gada augustā emuāru sāka veidot Pārlielupes bibliotēka - tajā tiek publicēta ar bibliotēkas ikdienas darbu saistītā informācija." (38.lpp.)
Jāpiebilst, ka emuāru izveidoju tūlīt pēc LNB organizētā semināra Kandavā par jauno tehnoloģiju iespējām un tādējādi apgāzu visus stereotipus par tantēm, kas neko neprot un nevar tajā bibliotēkā neko interesantu izdarīt:)

Kopumā interesants numurs.Vērts izlasīt profesionāliem un lasītājiem.

Nav komentāru: