Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2010. gada 6. aprīlis

Rekataloģizācija Pārlielupē pabeigta

Pārlielupes bibliotēkas krājums nu ir rekataloģizēts par 100% un tātad pieejams internetā e-katalogā. Jelgavas Zinātniskā bibliotēka (esam tās filiāle) 1997.gadā sāka veidot e-katalogu jauniegādātājām grāmatām. Bet agrāk iepirktās vajadzēja izvērtēt un pievienot e-katalogam, izmantojot rekataloģizācijas metodi. Pārlielupes bibliotēka rekataloģizācijas procesu savam krājumam uzsāka 2004.gada novembrī, un 2010.gada martā šo procesu ir pabeigusi. Nu visas grāmatas un diski, kas atrodas bibliotēkā, ir atrodamas e-katalogā. Tas nozīmē, ka tās var gan sameklēt, gan atlasīt lasīšanai, gan arī rezervēt lasīšanai no e-kataloga, ja pirms tam bibliotēkā saņemta parole šādam pasākumam.

Viens ļoti svarīgs posms darbā ar krājumu noslēdzies. Priekšā ne mazāk atbildīgs. Maija beigās paredzama krājuma inventarizācija. Trīs dienas skenēsim grāmatām pievienotos svītrkodus un salīdzināsim tos ar katalogu, izmantojot inventarizācijas moduli. Noskaidrosim, vai visas e-katalogā minētās grāmatas atrodas bibliotēkas plauktos vai pie lasītājiem. Faktiski gadiem ilgi bibliotēkā inventarizācijas nav bijušas, jo tas ir ļoti ietilpīgs darbs. Tagad to varēs paveikt samērā ātri ar jaunajām metodēm. Tiesa, inventarizācija būs vairākās kārtās. Vispirms pārbaudīsim, vai ir visi izdevumi, kam bibliotēkā jābūt. Un paralēli salīdzināsim arī inventāra grāmatas ar e-katalogu.

2 komentāri:

Olspi teica...

Malači! Prieks par jums, kolēģi! Gaidīsim inventarizāciju :)

Anonīms teica...

:) Malaaači