Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2009. gada 10. septembris

Aprēķini sava īpašuma iespējamo nodokli

Nestreso, bet izpēti, cik liels varētu būt īpašuma nodoklis, ko šobrīd valdība prognozē kā 0.2% no kadastrālās vērtības. Tātad izmanto Valsts Zemes dienesta datu publicēšanas portālu. Tad nospied pogu kreisajā malā Meklēt būves, atvērsies meklēšanas logs. Ja zini sava īpašuma kadastra numuru, tad ieraksti to, bet ja ne, tad ieraksti mājas adresi un uzzināsi mājas kopējo vērtību, ko vari izdalīt ar dzīvokļu skaitu. Iegūtos datus var izdrukāt.

Ar interesi apskatījos Pārlielupes bibliotēkas kadastrālo vērtību. Mājai ir 3 īpašnieki, kadastra vērtība uz 01.01.09. ir Ls 226668. Īpašuma nodoklis 0.2% apmērā sanāk Ls 453.336, kas gada laikā jāsamaksā kopā visiem īpašniekiem, vidēji 38 lati ceturksnī katram. BET Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas kadastra vērtība ir gandrīz trīs reizes mazāka:)

Dzīvoju 8 dzīvokļu mājā, kurai ir pagrabs un šķūnis ārpus mājas, tāpēc kadastra vērtība noteikta visiem trim īpašumiem. Katram mājas īpašniekam gadā būs jāmaksā Ls 16, tātad Ls 4 ceturksnī. Tas nudien nav tik daudz, lai stresotu un celtu paniku. Pie tam nodoklis nonāks pašvaldības kasē, tātad varēs palīdzēt tiem, kam palīdzība ir ļoti nepieciešama.

Precizējums! Arī nezinot sava īpašuma kadastra numuru var uzzināt sava dzīvokļa kadastrālo vērtību. Nospied pogu MEKLĒT TELPU GRUPAS un atvērtajā logā ieraksti mājas adresi. Būs pieejami visi dzīvokļu kadastra numuri un vērtība, bet ziņas par īpašniekiem nebūs. sameklē savu dzīvokli un aprēķini:)

3 komentāri:

Anonīms teica...

Vai atrodot telpu grupās savam dzīvoklim atbilstošo kadastra ierakstu tie aprēķini nebūs precīzāki?

veneranda teica...

Tiešām, bez kadastra numura var atrast sava dzīvokļa kadastrālo vērtību. taču mani interesē, kā var būt, ka mājas kadastrālā vērtība ir par 3 tūkstošiem latu lielāka nekā visu dzīvokļu kopējā vērtība? Tā ir kļūda vai koridora kopējā maksa?!

veneranda teica...

Izskatās, ka ierakstos galīgs bardaks. Manas mājas un arī dzīvokļa kadastrālā vērtība ir stipri atšķirība, meklējot pēc kritērija: meklēt īpašumus vai meklēt būves, vai meklēt telpu grupas. Mājas vērtības starpība sastāda 17 tūkstošus latu! Bet visur tak vajadzētu saskanēt. Kuru summu tad ņems vērā nodokļa iekasētāji? Jo tālāk mežā, jo vairāk skaidu.