Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 4. augusts

Maini ieradumus un tievē

Domāju daudziem diētu faniem šī grāmata patiks, jo tā secina, ka cilvēks nav vainīgs, ja nevar sevi piespiest ilgtoši gavēt. Vainīgas ir diētas, kas to prasa. Tādēļ izmantojiet Ne diētas ieteikumus-mainiet savus ieradumus un kļūstiet vieglāki.

Nav iespējams mūžīgi ievērot ierobežotas diētas, tādēļ iegūtie rezultāti zūd, tiklīdz atsāk ēst, svars atjaunojas un pat piepulcējas vēl klāt. Grāmatas autori uzskata, ka nepieciešams mainīt ieradumus. Jo daudzi cilvēki ēd ne jau tāpēc, ka ir izsalkuši, bet stresa mazināšanai, no garlaicības, lai sevi uzmundrinātu utt. Izveidojas spēcīgs ieradumu tīkls. Šo tīklu vajag mainīt. Grāmata ir savdabīgs testu un mācību grāmatas apkopojums. Katru nedēļu jāveic uzdevumi. Faktiski te maz runā par ēšanu, bet gan par cilvēka ieradumiem, sevis iepazīšanu un jaunu ieradumu veidošanu. Piemēram, vienu dienu neieslēgt televizoru, dziedāt dušā, pastaigāties parkā un ostīt puķes, iet uz darbu kājām pa citu ceļu utt. Tai laikā, kad tiek iedibināti jauni ieradumi, piemirstas ēšana, norimst iekšējais uztraukums un stress, bet tas mazina izsalkumu. Tāpēc visa rezultātā cilvēks vairāk domā par sevi, atklāj pasauli, piemirst ēšanu, vairāk kustās un tā visa rezultātā nedēļas laikā zaudējot vienu kilogramu, kas nenāk atpakaļ. Pēc būtības tā ir nevis diētas, bet gan psiholoģijas grāmata, kas māca mums citādi uzlūkot svara problēmas un parāda ceļu- mainot ieradumus, uzvedības modeli, emocijas tikt pie vēlamā rezultāta. Mainīties un būt citādam, elastīgam darbībās un domāšanā, tāds ir šīs grāmatas atslēgvārds.

„Kad jūs sakārtojat dzīvesveida ieradumus, nevis barības uzņemšanu, ieguvums ir daudz tālākejošāks. Cilvēki, kuri piedalījās mūsu pētījumos, eksperimentu sākumā un beigās tika pakļauti psiholoģiskiem testiem. Mēs noteicām viņiem trauksmes un depresijas līmeni. Pēc mūsu Dari kaut ko citādi programmas uzsākšanas viņi ne tikai zaudēja svaru, bet samazinājās arī viņu trauksmes un depresijas līmenis. Tas nav nekas pārsteidzošs, jo trauksmi un depresiju var veicināt ierasts domāšanas veids.”

2 komentāri:

Anonīms teica...

Man palīdz tikai un vienīgi fiziskas aktivitātes, aktīvs dzīvesveids, bet ēšana joprojām rada baudu un negrasos atteikties no kumosa, lai notievētu... taču vienalga būtu interesanti palasīt šo grāmatu :)

Anonīms teica...

Grāmata jau nemaz nemudina attiekties no garšīga kumosa, bet rosina būt aktīvākus un daudzveidīgākus savā dzīvesveidā tos, kuri tādi nav. Patiešām laba grāmata, iesaku izlasīt.:)