Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 1. jūlijs

Latvijas luterāņu baznīcas vienkopus

Pārlielupes bibliotēka saņēmusi lielisku kultūrvēsturisku enciklopēdiju četros sējumos "Latvijas luterāņu baznīcas" latviešu un angļu valodā. Tajā iekļauti 336 Latvijas luterāņu dievnami, 3192 ārskatu, interjera un iekārtojuma fotoattēli. Katras baznīcas atrašanās vieta ir attēlota grāmatas ietvertajā Latvijas kartē.

Arī pievienotā svešvārdu vārdnīca un izmantoto avotu saraksts ir noderīgs uzziņas avots.
Četrās grāmatās ietvertā informācija ir dokumentāla liecība par Latvijas sabiedrību tās vēsturiskās, sociālās un garīgās piederības aspektā.

Nāciet, ar to vajadzētu iepazīties ikvienam. Baznīcas izkārtotas alfabētā, daudz krāsainu attēlu, sniegti pamatīgi vēsturiski apskati.

1.sējums

2.sējums

3.sējums

4.sējums

Internetā ir pieejama arī citu autoru luterāņu baznīcu attēlu galerija

5 komentāri:

Anonīms teica...

I'm thankful with your blog it is very useful to me.

Anonīms teica...

I truly appreciate it.

Anonīms teica...

The nice thing with this blog is, its very awsome when it comes to there topic.

Anonīms teica...

Kāpēc nevar pasūtīt jeb rezervēt grāmatu?

Anonīms teica...

Rezervēt jeb pasūtīt var tikai tos izdevumus,kurus izsniedz lietošanai uz mājām. Tā kā enciklopēdijas var izmantot tikai lasītavā, tās nav iepriekš jāpasūta,jo tās tur vienmēr ir. Un nav paredzētas lietošanai ārpus bibliotēkas.