Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 8. aprīlis

Viegli uzzināt par grāmatām

Ik pa laikam ieskaties šajā adresē, lai uzzinātu, kādas grāmatas papildinājušas bibliotēku pēdējo 30 dienu laikā. Pēc būtības tā ir paplašinātā meklēšana, kur vienlaicīgi tiek sameklēta informācija pēc trim kritērijiem: filiāles (Pārlielupes bibliotēka), grāmatu izdošanas gada (visas grāmatas, kas izdotas kopš 2000.gada), un jaunumi par n dienām, tātad visas grāmatas, kas saņemtas pēdējo 30 dienu laikā. Tas nozīmē, ka katru dienu šis saraksts nedaudz mainās. Ja ir vēlme sameklēt vecākas grāmatas, vajag tikai izmainīt gadu. Ja ir vēlme redzēt grāmatu sarakstu, kas bibliotēkā ienākušas citā laikā, vajag tikai izmainīt jaunumu dienu skaitu, teiksim 30 vietā ierakstīt 60. Uzspiežot pogu meklēt, atvērsies saraksts par grāmatām, kas saņemtas pēdējo 60 dienu laikā.

Vienā lappusē ir 10 ieraksti, Uz nākamo lappusi jāpārvietojas ar bultu lappuses apakšā.
Uzspiežot uz pogu eksemplāri, var uzzināt grāmatas pieejamību.

Ja ir plauktā- to var bibliotēkā saņemt. Ja ir kataloģizācijā vai komplektēšanā, tas nozīmē, ka grāmata ir iegādāta, bet vēl nav Pārlielupes bibliotēkā nonākusi. Ja pieejamība ir -izdota lasītājam uz mājām, tas nozīmē, ka šobrīd grāmatas nav bibliotēkā, taču var redzēt datumu, kad tai vajadzētu būt atpakaļ. Pozīcija- pasūtīšana iespējama vien tad, ja lasītājs bibliotēkā saņēmis paroli, lai varētu pasūtīt grāmatu no kataloga. Šādā veidā pasūtot grāmatu, tai trīs dienu laikā jāaiziet uz bibliotēku pakaļ.

Nav komentāru: