Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 19. aprīlis

Jauns pakalpojums- virtuālā izstāde

Pirmo reizi Jelgavas Zinātniskā bibliotēka piedāvā jaunu pakalpojumu- virtuālu jaunieguvumu izstādi. Tajā ir 22 grāmatas un seši filmu diski ar nelielu anotāciju, vāka attēlu un saiti uz katalogu.

Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas kopkatalogā ir ziņas par Jelgavas pilsētas (Jelgavas Zinātniskā, Pārlielupes, Zinītis, Miezīte) un rajona bibliotēku (29) grāmatu bagātībām. Tagad bieži tiek iegādātas arī filmas, valodu mācību programmas, putnu balsis un citas interesantas lietas DVD formātā. Nospiežot uz saiti- atrašanās vieta, var apskatīt, kurā konkrētā bibliotēkā izdevums ir pieejams. Ja redzama vēstulīte ar nosaukumu pasūtīt, tad tas nozīmē, ka to var izdarīt uzreiz. Iepriekš gan jābūt reģistrētam bibliotēkā uz šo pakalpojumu, jo vajadzēs autorizēties- norādīt lietotāja vārdu un paroli. Visus sīkumus var precizēt arī piezvanot uz bibliotēku, jo katalogā ir adrese un arī telefons.

Vērts apskatīt arī Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas sistēmā esošo 30 dienu jaunākos krājuma papildinājumus, kas izdoti 2008.gadā, un arī pēdējā mēneša laikā ienākušas grāmatas Pārlielupes bibliotēkā, kur iekļauti visi izdevumi, kas izdoti no 2000.gada līdz šodienai un bibliotēkas īpašumā nokļuvušas pēdējo 30 dienu laikā, tai skaitā arī dāvinājumi.

1 komentārs:

Anonīms teica...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Servidor, I hope you enjoy. The address is http://servidor-brasil.blogspot.com. A hug.