Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 15. marts

Palutini sevi ar garšīgu pankūku

Drīzumā būs daudz brīvdienu, kad visai ģimenei rosīties virtuvē. Vērts apmeklēt bibliotēku un iepazīties ar nesen iegūto grāmatiņu Pankūkas, lai smeltos idejas un palutinātu sevi un savus mīļos.

Nelielajā grāmatiņā ir aprakstītas visa veida pankūkas, kas vienkārši un ātri pagatavojamas. Ļoti daudziem cilvēkiem tās ir mīļākais ēdiens, kaut arī maldinošs ieskats, ka tās grūti pagatavot.

Pankūkas atkarībā no mīklas sagatavošanas veida ir plānas, biezas vai rauga.

Biezās pankūkas pamatmīkla: 2 glāzes kviešu milti, 1 glāze piena, 2 olas, sāls, cukurs, taukvielas cepšanai. Piena vietā var izmantot rūgušpienu vai kefīru.

Rauga pankūkas pamatmīkla: 1,5 gāzes miltu, 1 ola, 1 glāze piena, 2 ēdamkarotes cukura, 25 grami rauga, sāls, vaniļa, taukvielas cepšanai.

Plānās pankūkas pamatmīkla: 2 glāzes miltu, 1 glāze piena vai ūdens, 1 ola, 10 grami siesta, 1 tējkarote cukura, 1šķipsniņa sāls, taukvielas cepšanai.

Grāmatiņā ir 70 interesantu pankūku receptes, tai skaitā pildītās pankūkas, pankūku torte, pankūku sacepums, pankūku veltnis utt. Pankūkas var pildīt ar dārzeņiem, augļiem, gaļu, sēnēm, zivi, vārītām olām utt. Fantāzijai brīvs lidojums.

Ikviens var izcept šādu pavisam vienkāršu, sātīgu un lētu kartupeļu pankūku bez olām: 4 kartupeļi, sāls, taukvielas cepšanai.

Nomizo kartupeļus, sarīvē uz sakņu rīves. Uzkarsē pannu, ar karoti liec kartupeļu masas kaudzītes, pieplacini, veidojot apmēram 2 cm biezas pankūciņas, uzber sāli, cep gatavas. Mīklai var pievienot mazliet ķiploka vai rīvēta muskatrieksta, vai melno malto piparu.

Mmm, garšīgi!

Nav komentāru: