Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 30. septembris

Sveicam dzimšanas dienā!

Sveicam emuāra autori Maiju dzimšanas dienā! Maija vispirms kļuva Pārlielupes bibliotēkas lasītāja, tad ar 10.septembri sāka publicēties emuārā un ieteikt idejas emuāra un bibliotēkas attīstībai. Līdz tam rakstīju viena. Kad nedaudz sāku pagurt, pēkšņi uzradās sabiedrotais no lasītāju pulka. Aicināju vairākus kļūt par autoriem, piešķirot tiesības pašiem ielikt emuārā savus sacerējumus bez saskaņošanas. Maija pirmā atsaucās un sāka aizrautīgi rakstīt. Tagad katru dienu ieskatos emuārā, gaidot kādu jaunu un interesantu ziņu. Maijai ir biznesa vadības maģistra grāds, un viņa strādā par tirgus analītiķi. Viņai ir arī neliela bibliotekārā darba pieredze Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā. Man prieks, ka Maija ikdienā ievēro liekās jūdzes principu. Domāju, daudziem emuāra lasītājiem un arī bibliotekāriem viņas publikācijas ir atklājums. Prieks par mūsu aktīvajiem lasītājiem, kas gatavi ziedot savu brīvo laiku bibliotēkas projektā.
Emuārā šobrīd publicējas pieci autori. Pavisam ir lasāmi 72 raksti, no kuriem 54 pieder Venerandai, 9- Maijai, 7- Ingai Marriottai un pa vienai publikācijai- Marikai un Ingai. Tikai Ingai Marriottai nav tieša sakara ar bibliotēku, bet gan virtuāla, jo viņa ir emuāra lasītāja un kopš 12.septembra arī autore.
Maijas publikācijas ir visvairāk komentētās, viņa atvēra e-lasītavu, informējot par internetā lasāmām un klausāmām grāmatām Latvijā un ārzemēs, kā arī pievērsa uzmanību dzejnieku datu bāzei internetā. Viņa izveidoja arī aptauju par dzejnieces atpazīstamību. Paldies, un ceru, ka turpinājums sekos...

1 komentārs:

Anonīms teica...

liels paldies par apsveikumu un labajiem vārdiem! :) Papildus prieku šajā dienā dod arī skaistais, saulainais laiks, jo cik atceros, 30.septembris vienmēr bijis apmācies un lietains :)