Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 17. septembris

Pasaulē iekšā

Nekad agrāk nebiju iedomājusies, cik patiesībā pasaule ir maza. To ikreiz sajūtu, kad apskatos bloga izmantošanas statistiku. Vakar bija vislielākais ārzemnieku pieplūdums- 9 valstis: ASV, Islande, Zviedrija, Itālija, Austrālija, Kolumbija, Peru, Vācija, Nīderlande. Šodien jau – ASV un Lielbritānija. Grūti komentēt šo faktu. Droši vien esam kādā blogā, ko ārzemnieki skatās. Un tā, radījām virtuālo bibliotēku it kā Pārlielupes bibliotēkas lietotājiem, bet īstenībā esam dziļi pasaulē iekšā. Tas ir gan patīkami, gan uzliek papildus saistības.

8 komentāri:

Anonīms teica...

Pasaule tik tiešām ir maza, bet tas, ka bibliotēkas blogu apmeklē cilvēki no tik daudzām un dažādām valstīm, priekš Jums ir liels lepnums un pierādījums labi padarītam darbiņam.

Anonīms teica...

Laikam taču latviešu pasaulē ir pietiekami, ne tikai latvijā.

arturchix teica...

Ir iespējams, ka blogu lasa no tik daudzām valstīm, taču pastāv iespēja, ka apmeklētāji izmanto proxy, līdz ar to var parādīties, ka blogu lasa arī Zambijā. :)

Anonīms teica...

"Pasaule"ir, bet Pārlielupe, diemžēl, nav...

Anonīms teica...

ko tas anonīmais tur burkšķ, skaidra lieta, ka Pārlielupe ir pasaules daļa! :) Tāpat kā mēs visi kopā un katrs atsevišķi. Jāmet vienreiz pār bortu tās latviešu gaudas un nevarības sindromu. Drošajiem pieder pasaule! :)

Anonīms teica...

Es, cien. "ch", nemaz neburkšķu, tas ir mans viedoklis un redzējums.

Anonīms teica...

Nu jā, pasaule ir maza, bet Pārlielupe liela, vai tā?

Anonīms teica...

Kur tikai nevar ieklīst, interneta plašajās ganībās klaiņojot... gan pārlielupietis Japānā, gan japānis Pārlielupē. Un ja kas, katrā pasaules valstī ir VISMAZ viens latvietis!