Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 17. februāris

Tagad bezmaksas audiogrāmatas arī latviski!

Jau agrāk rakstījām, ka internetā legāli uz bez maksas var klausīties audio grāmatas angļu, krievu un citās valodās. Taču tagad audiogrāmatas ierunātas arī latviešu valodā!
Pasaku portālā, par kuru rakstījām jau iepriekš, parādījusies arī audiogrāmatu sadaļa, kurā šobrīd ir jau divi, pilnībā ierunāti darbi – Astrīdas Lindgrēnas Brāļi Lauvassirdis aktrises Baibas Geķes izpildījumā un Grāmata par Pepiju Garzeķi Antas Krūmiņas izpildījumā. Abas audiogrāmatas ir sadalītas pa nodaļām, katra vidēji 10-20 minūšu garumā.
Šī ir lieliska iespēja iepazīstināt bērnus un iepazīties pašiem ar lielisku autoru darbiem brīžos, kad negribas, nav iespēju vai nav laika sēdēt pie grāmatas. Turklāt šie darbi ir no skolēnu obligātās literatūras klāsta, līdz ar to paveras lieliska iespēja ar tiem iepazīstināt arī bērnus, kas grāmatu rokās ņem nelabprāt, priekšroku dodot pasēdēšanai pie datora vai labprātāk klausās mp3 atskaņotāju (katru nodaļu var atsevišķi lejupielādēt kā mp3 failu, ar peli spiežot uz bultiņu).
Pasaku portāla autori raksta, ka drīz varēs klausīties un bez maksas lejupielādēt arī tādus darbus kā Vinnijs Pūks un draugi, Lennenbergas Emīla nedarbi, Mana ģimene un citi zvēri, Divas Lotiņas, Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta, Alise Brīnumzemē, Mio, manu Mio un citus. Paldies Pasaku portālam un patīkamu klausīšanos! :)

Nav komentāru: