Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 19. februāris

Konkurss finiša taisnē

Konkurss "Nāc uz bibliotēku un laimē datoru" tuvojas noslēgumam. Piektās kārtas jautājumi jāsameklē un jānosūta līdz piektdienas vakaram pulksten 18.00. Balvas tiks pasniegtas 28.februārī Latvijas bibliotekāru kongresā. Noslēdzošās kārtas jautājumi izskatās gana sarežģīti:

1.Kurā datumā izdots pirmais laikraksta “Mājas Viesis” numurs?

2.Kurš pasažieru aviolaineris spēj nolidot 100 kilometrus, patērējot tikai 3 litrus degvielas uz vienu pasažieri?

3.Cik liela glezna ir uzstādīta Svētās Trīsvienības baznīcas altārī Rīgā Deglava ielā?

4.Arvien biežāk dzirdam par satraukumu, ko rada globālās klimata pārmaiņas pasaulē. Viesuļvētras, plūdi un lielas pārmaiņas augu valstībā, tās ir tikai dažas no sekām. Cik Eiropai netipiskas augu, zivju, putnu un zīdītāju sugas ir reģistrētas šo pārmaiņu rezultātā?

5.1932.gadā Venēcijā pirmo reizi Mākslu biennālē norisinājās starptautiska kinoskate, kas iedibināja kinofestivālu tradīciju pasaulē. Vēstures kataklizmu dēļ pirmos gadu desmitus kinofestivāls nenotika ik gadu, tomēr jau vairākas desmitgades tas ir ikgadējs kultūras dzīves notikums. 2007.gadā kinofestivāls svinēja 75.jubileju. Kāda filma to noslēdza?

Mūsuprāt, pareizās atbildes uz 4.kārtas jautājumiem ir:1. Sorosiešu tīkls Latvijā: mērķi un darbojošās personas-3; 2.Lursoft Ziņu Slīdlīnija (slide line); 3.Merapi; 4.Leonardo da Vinči; 5.Priecīgus Ziemassvētkus!

Nav komentāru: