Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 19. februāris

Gribu lasīt tūlīt!

Vakar un šodien bibliotēku apmeklēja mūsu nākamie lasītāji- bērnudārza "Pīlādzītis" trīsgadīgo bērnu latviešu un krievu grupiņas kopā ar audzinātājām projekta "Pirmā tikšanās ar bibliotēku" ietvaros.
Mūsdienās grāmatiņas ir tik daudzveidīgas - ar rotaļlietām, ar mūzikas skaņām, ar grabuļiem, spoguļiem utt. Liels bija gan bērnu, gan pieaugušo prieks rokās paturēt tik atraktīvas grāmatiņas: tās var lasīt un ar tām var rotaļāties.
Bērni iepazinās ar visām bibliotēkas telpām. Īpašu interesi izraisīja grāmatu krātuve ar augstajiem plauktiem līdz griestiem. Visvairāk piesaistīja stāsti par grāmatu dzīvi bibliotēkā un, protams, pašas grāmatiņas. Bērniem bija grūti šķirties no redzētajām grāmatām. Ciemošanās noslēgumā katra grupiņa tika pie skaistas pasaku grāmatas, ko kopā palasīt bērnudārzā. Tagad gaidām mazos draugus kopā ar vecākiem reģistrēties par lasītājiem un saņemt dāvanā akcijas grāmatu, un no bibliotēkas krājuma kādu jauku grāmatu ar mūziku vai rotaļlietu kopīgai lasīšanai ar vecākiem.

Nav komentāru: