Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 7. februāris

Burtumāja jau klāt- nāc tai pakaļ!

Šodien saņēmām 2-3 gadīgo bērnu lasīšanas veicināšanas programmai "Pirmā tikšanās ar bibliotēku" Māras Cielēnas un Irēnas Lūses speciāli veidoto grāmatiņu "Burtumāja".
Tajā ir deviņu dzejnieku dzejoļi un latviešu tautas dziesmas, ko izdevis apgāds "Lietusdārzs" 2007.gadā.
Grāmatas autore raksta:
"Bērns. Pieaugušais. Grāmata. Šī trīsvienība nozīmē siltumu un drošību. Gan tad, kad darbības vieta ir mīļas mājas vai omulīga bibliotēka, gan tad, kad grāmata ir atšķirta nemīlīgā autobusu pieturā vai slimnīcas palātā. Siltums un drošība tiek ne jau tikai bērnam. Arī pieaugušajam, pieaugušajiem. Visai pasaulei."

Nupat pārrunājām ar bērnudārza "Pīlādzītis" vadītāju par ekskursiju uz bibliotēku četrām projektā iesaistītajām grupiņām, kā arī par vecāku informēšanu, un ielūguma nodošanu katram bērnam.
Esam jau rakstījuši par projektu agrāk. Bērnudārza mazuļu aktīvākie vecāki nevarēja vien sagaidīt programmas sākumu, tādēļ kopš janvāra vidus sāka nāk uz bibliotēku. Bērnu stūrītis aktīvi darbojas. Esam sarūpējuši arī dāvanas- skaistas grāmatas projektā iesaistītajiem bērniem kolektīvai lietošanai, kā arī krievu bērniem individuālas grāmatiņas- rotaļlietas uz cieta kartona, lai mazie pirkstiņi nesaburza grāmatas lapas.
18.februārī pulksten 10.00 bibliotēkā viesosies latviešu 3gadīgo grupiņa, 19.februārī pulksten 10.00 bibliotēku apmeklēs krieviski runājošo 3gadīgo bērnu grupiņa. Divgadīgie bērniņi nāks uz bibliotēku 26. un 27. februārī pulksten 10.00.
Vispirms bērni iepazīsies ar bibliotēku, bilžu grāmatām un saņems kolektīvo dāvanu- skaistu grāmatu, ko visi pēc tam kopā ar audzinātāju varēs lasīt savā grupiņā. Latviešu bērniem tā ir "Zelta pasakas", krievu bērniem- muzikālas miega pasakas.
Pēc tam gaidīsim jaunos vecākus ar atvasēm uz bibliotēku reģistrēties par lasītājiem un saņemt grāmatiņu "Burtumāja".Gaidām arī mājas bērnus. Projekts ilgs visu 2008.gadu.
Bibliotēka iegādājusies daudz jauku grāmatu, kuras ir piemērotas pirmsskolniekiem lasīšanai, tādēļ aicinām kļūt par bibliotēkas lasītāju ikvienu bērnu un viņu vecākus.
Plašāk par projektu var lasīt šeit.

Nav komentāru: