Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 6. februāris

Pievienojies konkursam!

Rit konkursa "Nāc uz bibliotēku un laimē datoru" trešā kārtā. Divās kārtās par balvām cīnās 391 bibliotēkas lasītājs no Latvijas 19 rajoniem: Alūksnes, Balvu, Bauskas, Cēsu, Daugavpils, Dobeles, Jēkabpils, Jelgavas, Krāslavas, Liepājas, Limbažu, Ludzas, Madonas, Preiļu, Rēzeknes, Rīgas, Saldus, Valkas, Ventspils. Favorīts ir Limbažu Bērnu bibliotēka, kuru pārstāv vairāk nekā 100 dalībnieki, tātad apmēram ceturtā daļa no visiem.

No Jelgavas šajā konkursā piedalās 24 lasītāji no sešām bibliotēkām: Bramberģes, Jēkabnieku, Kalnciema, Līvbērzes, Vilces un Pārlielupes bibliotēkas. Skumdina, ka konkursā nepiedalās skolu bibliotēku lasītāji.

Konkursam ir labas balvas, taču galvenais, šajā laikā iespējams iemācīties meklēt informāciju pilnteksta datu bāzē bez maksas. Nāc uz bibliotēku un izmēģini spēkus! Otrajā kārtā konkursa dalībnieku skaits palielinājies, taču ir arī tādi, kas atbildes neiesniedza. Tā ka uzvarēs, kas izturēs līdz galam! Vēl nav par vēlu pievienoties!:)

3 komentāri:

Anonīms teica...

Vai no Jelgavas ir daudz dalībnieku? Vai tie ir no Pārlielupes bibliotēkas?

Anonīms teica...

Trīs ir tieši jelgavnieki (Pārlielupes bibliotēkas lasītāji), pārējie - Jelgavas rajona pagastu bibliotēku lasītāji:) Konkursā var piedalīties no jebkuras bibliotēkas, atliek vien piereģistrēties par lasītāju.

Anonīms teica...

Skumji, ka no Zinātniskās bibliotēkas nav neviena dalībnieka...Žēl.