Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 10. februāris

Kā ar baudu kļūt slaidai

Nesen bibliotēkas krājumu papildināja interesanta diētu grāmata, ko sarakstījusi Lolita Neimane un Gaļina Zaiceva „Kā ar baudu kļūt slaidai: Rokasgrāmata ambiciozai sievietei.” Mums ir latviešu, un krievu valodā. Šo grāmatu vērts izlasīt ikvienai sievietei, arī vīriešiem tā varētu noderēt:)

Autores raksta: „Tev iegalvo, ka notievēt vajadzētu veselības dēļ? Nav tiesa! Slaida figūra vajadzīga tāpēc, lai šajā dzīvē veiktos. Labs izskats ir svarīgs, lai varētu dabūt to darbu, kuru gribi, to vīrieti, kuru pati esi izvēlējusies, un valkātu tādu apģērbu, kāds pašai patīk. Slaida figūra ir vajadzīga, lai ar prieku skatītos uz savu atspulgu spogulī, lai baudītu ne tikai ēdienu, bet arī citas labas lietas – ceļojumus uz tālām zemēm, sportu un ballītes. Izskats un veselība ir svarīgi ne tikai divdesmit gados, bet arī tad, kad ir piecdesmit, varētu pa pludmali staigāt pašā mazākajā bikini un nemulst no vīriešu apbrīnas pilnajiem skatieniem.”

Diētu ir ļoti daudz, galvenais atrast sev piemērotu un pie tās pieturēties ilgstoši. Autores izskaidro diētu iedarbības mehānismu. Piemēram, Atkinsa diēta pārkārto vielmaiņu: „Ja nav ogļhidrātu, organisms ir spiests iegūt glikozi no olbaltumvielām un taukvielām.”

Man iepatikās Kartupeļu diēta, kas ir lēta,vienkārša un visiem pieejama. Pēc šīs diētas īpaši notievējot gurnu un dibena zona. Nu tak aktuāli daudzām,vai ne?

Diētas būtība. Ar kāliju un cieti bagātie kartupeļi no zemādas tauku šūnām izvada šķidrumu. Visātrāk zūd tajās vietās, kur tauki nogulsnējas vispirms- gurni, augšstilbi, vēdera lejasdaļa.

Atļauts. Kartupeļi, 0,5% piens (vai kefīrs vai paniņas), olas, zaļie lociņi un garšvielas.

Jāierobežo.Tējkarote olīveļļas vai saulespuķu eļļas dienā. Šīs eļļas izvēlētas tādēļ, ka tajās ir daudz E vitamīnu un nepiesātinātās taukskābes, kas pēc ātra svara zuduma savelk ādu.

Aizliegts. Viss pārējais.

Kā ievērot? Diētu ievēro trīs nedēļas. Vienā dienā ļauts apēst 500 gramus kartupeļu, 200 mililitrus piena (vai kefīra, vai paniņu) un vienu olu. Nedrīkst lietot ne cukuru, ne sāli. Kartupeļus var gan vārīt, gan cept veselus folijā cepeškrāsnī, cept uz pannas augu eļļā, gatavot sacepumu. Katru dienu papildus jādzer arī polivitamīni.

Uz ko cerēt? Pirmajā nedēļā dienā zaudēsi 500 gramus. Pēc tam šķirsies vēl no trim kilogramiem. Viduklī un gurnos apjoms samazināsies par trim centimetriem.

Dienas ēdienkarte.

Brokastis. Glāze karsta 0,5% piena. Tēja vai kafija bez cukura.

Pusdienas. 250 g kartupeļu biezeņa, kas vārīts ūdenī, papildināts ar 1 tējkaroti augu eļļas. Tēja vai kafija bez cukura.

Vakariņas. Kartupeļu salāti- 250 g vārītu kartupeļu sagriež kubiņos, 1 vārīta ola, 3 zaļie lociņi. Mērcei izmanto citrona sulu, kas samaisīta ar pustējkaroti augu eļļas un melnajiem maltajiem pipariem.

Ik dienas izdzer pusotru litru ūdens (neskaitot tēju un kafiju).

2 komentāri:

Anonīms teica...

Tās diētas tik dažādas un pat ļoti pretrunīgas!Neēšanā bauda maza!Tomēr vajadzētu saņemties un pavasarim tuvojoties vismaz pamēģināt patievēt, kaut gan uz rezultātiem neceru!
Varbūt bibliotēkā var veidot tievēšanas domu biedru grupu? Bariņā pat ciešanas vieglākas!

Anonīms teica...

Es gan gribētu redzēt to tievēšanas biedru grupu. :)