Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 12. februāris

Atbildes un jautājumi

Nedēļa paskrējusi vēja spārniem, atbildes uz KIS un Lursoft konkursu aizsūtītas, rezultāti vēl nav zināmi. Mēs domājam, ka pareizās atbildes uz 3.kārtas jautājumiem ir: 1. Medaļa "Artis bohemiae amicis" (Čehu mākslas draugi). 2. Vīnogu šķirne "Negramaro". 3. ASV internetžurnāls The Drunken Boat. 4. Ieeja pastāvīgajā ekspozīcijā - Ls 1, pensionāriem, studentiem, skolēniem - 50 santīmu. 5. Andrejs Bodrovs. Varētu strīdēties par internetžurnāla nosaukumu. Latviešu presē tas nosaukts Thedrunkenboat.com. Faktiski tas ir The Drunken Boat.Tā interneta adrese.

Konkursa „Nāc uz bibliotēku un laimē datoru” 4. kārtas jautājumi nav tik grūti, kā varēja gaidīt. Nedēļas laikā var sameklēt jebkurš, kas to gribēs:

  1. Kurš 2006.gadā publicētais raksts Neatkarīgajā Rīta avīzē ir bijis 50.visvairāk lasītais?
  2. Kā sauc Lursoft bezmaksas lietojumprogrammu, kas paredzēta ziņu un jaunumu attēlošanai? Programma parāda uz lietotāja datora ekrāna slīdošas ziņas un jaunumus logā, kura atrašanās vietu, izmēru un ziņu avotu konfigurāciju var mainīt pats lietotājs.
  3. Kā sauc Javas salas "svēto kalnu", kur tikai 20. gadsimtā vien notikuši trīs lieli izvirdumi?
  4. Kurš ir autors dārgākajai līdz šim pārdotajai grāmatai, kuras eksemplārs tika pārdots par vairāk nekā 30 miljoniem dolāru?
  5. Vēsturē parasti paliek pirmie vārdi. Kāds bija saturs pirmajai nosūtītajai SMS īsziņai?

Mazliet šķendējos, ka neatbilstība ir 4.jautājuma atbildei- latviešu presē grāmatas cena minēta zemāka nekā 30 miljoni dolāru, tā ka reizēm ir vērts pārbaudīt arī internetu angļu valodā. Kļūdīties gadās arī žurnālistiem.:) Esiet uzmanīgi. Varbūt tieši tur arī ir 4.kārtas āķis- informācijas precizitāte un tās ticamība?:)

Veiksmi meklējumos!

P.S. Jautājumus un kārtu rezultātus var atrast organizatoru mājaslapā http://www.news.lv/konkurss/


9 komentāri:

Anonīms teica...

nevaru sagaidiit atbildes...

Anonīms teica...

Tabula jau nupat pieejama. Saskaitīju,ka pēc otrās kārtas uz visiem jautājumiem pareizi atbildējuši 87 dalībnieki, pēc trešās kārtas - 45. Spriedze pieaug. Kurš saņems balvu no LURSOFT IT – portatīvo datoru?
Atceries: Konkursa dalībnieki par dalību katrā kārtā automātiski saņem punktu (+1). Par katru pareizu atbildi konkursa dalībnieks saņem punktu (+1). Stāsta autors saņem (+3). Par atkārtotu stāstu punktus nedod. Punkti tiek summēti visa konkursa laikā kopā, un uzvar dalībnieks, kurš sakrājis lielāko punktu skaitu. Spriedze pieaug:)

Anonīms teica...

Neko nevaru saprast ar 1.jautājumu, jau 3dienu Lursoftā, bet neko nevaru atrast, man liekas es izmeģināju visu ko var, dodiet kādu gudru padomu

Anonīms teica...

Tas ir mazliet āķīgs jautājums- jāmeklē tiešām Lursoftā,tikai nevis Laikrakstu bibliotēkā,bet tieši mājas lapā. Pēc jautājuma var izsecināt, ka ir jāmeklē reitingu tabula, tātad statistika:)

Anonīms teica...

Kā jūs domājat - vai šī, ceturtā kārta, ir pēdējā? Kā konkursa beigu datums tiek minēts 22.februāris, kas sanāk nākošās nedēļas piektdiena...

Anonīms teica...

Nolikumā teikts - piecas kārtas. Laikam pēdējā būs īsāka. Vēl iespējams,ka būs papildus kārta tiem, kas pareizi atbildējuši. Varbūt būs grūti noteikt uzvarētāju...

Anonīms teica...

Paldies Veneranda par palīdzību, lai tev veicas!

Anonīms teica...

Mjā, tas dārgākās grāmatas jautājums bija jocīgs, jo nesakrita summa. Es domāju, ka Lursoft arhīva rakstā ir sajaukta valūta - tur bija jābūt nevis dolāriem, bet latiem, kaut gan pēc kursa vienalga nesakristu, pārbaudīju. Nezinu...

Anonīms teica...

Par to dārgākās grāmatas jautājumu - varēja Lursofta laikrakstu bibliotēkā atrast atbildi, kurā figurē summa nedaudz lielāka par 30 miljoniem.

Drīzāk pārsteidza tas, cik daudz dažādu, krietni vien lētāku grāmatu, arī tiek dēvētas par dārgākajām.
(Nu, lētums šeit, protams, nosacīts jēdziens :))