Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 19. oktobris

"Šī bibliotēka ir visskaistākā, vislabākā un vissiltākā"

Šodien mēs esam atnākuši, lai pastāstītu un jautājumus uzdotu. Šī bibliotēka ir visskaistākā, vislabākā un vissiltākā. No skolotājas Laimas Bensones un no Jelgavas 4.vidusskolas 4a klases 27 bērniem.” Tā rakstīts bibliotēkai dāvinātajā zīmējumā ar smaidīgu saulīti, puķēm, taureni, zvaigznīti un sirds formā laikam taču bibliotekāra attēlu.

Jā, brīvprātīgā Riharda klase spēja mūs pārsteigt arī ar jautājumu dažādību. Skolēni gribēja zināt, cik daudz ir interesantu grāmatu, kuras grāmatas visvairāk lasa, kāda ir bibliotekāra alga, kā sauc darbiniekus un vadītāju. Jautājumu bija daudz un reizēm mulsinoši. Patīkami, ka bērnu pirmā iepazīšanās ar bibliotēku daudziem notika dzejas dienās un ir labā atmiņā. Un tagad viņi nāca uz pazīstamu vietu, kur tos gaida. Bibliotēkā uzreiz reģistrējās ceturtā daļa klases, lai varētu būt bērnu žūrijas eksperti. Arī nākamajās dienās daži zēni bija klāt ar jautājumu- vai mūs atceraties? Nu, protams, kā var aizmirst, ja mūsu rīcībā ir pat lietiski pierādījumi- divi paskaidrojumi no pārgalvīgākajiem zēniem par skriešanās sacīkstēm pa bibliotēku. Pēc stundu ilgas viesošanās bibliotēkā bija gandarītas abas puses- skolēni un bibliotekāri. Tika norunāts, ka novembrī tiksimies vēlreiz, lai iepazītos tuvāk ar Pepiju un citiem A.Lindgrēnas darbu varoņiem.

2 komentāri:

arturchix teica...

Forši. :) Mūs gan savulaik pa bibliotēkām nevadāja, taču varbūt jau esmu aizmirsis.

Anonīms teica...

Ak, skaistā bērnība...:) Atcerējos, kā pati savulaik tipināju pēc grāmatiņām. Un mūžam atcerēšos, kā bibliotekārīte ieteica manis izvēlēto grāmatu tomēr neņemt - tā esot lielākiem bērniem:) Es paklausīju:))