Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 11. septembris

Vienoti dzejā

70 dzejas mīļotāji šodien satikās dzejas dienās Pārlielupes bibliotēkā uz tikšanos ar Jelgavas dzejnieku kluba „Pieskāriens” dzejniecēm Rasmu Urtāni un Vairu Polmani.

Bija ieradusies skolu jaunatne no Jelgavas 4.vidusskolas 9.klases, 6.vidusskolas 11.klases un 4.klases skolēni no sākumskolas. Bija arī dzejas mīļotāji ar stāžu un iesirmiem matiem. Dzeja jau iet pāri laikam un atdara visu sirdis.
Klātesošie bija gandarīti, ka iepazina savējos- jelgavniekus, sajuta, ka viņi ir dzīvi cilvēki ar tādām pat problēmām kā vairumam no mums. R.Urtānes aizrautīgā uzstāšanās mijās ar V.Polmanes dziļi melanholisko dzeju. Pēc tam lielie bērni devās uz kārtējām mācību stundām, bet mazākie palika. Nu dzejnieces bija klausītājas, kad bērni un bibliotekāri lasīja savus mīļākos dzejoļus.
Bija ieradušies arī preses pārstāvji, lai iemūžinātu šo dzejas dienu. Un pavisam neticams notikums - Zemgales televīzija filmēja, kā arī intervēja dzejnieces. Tā ka skatieties novada ziņas un paši redzēsiet, kā mums te šodien gāja. Klausītāji teica, ka arī Latvijas radio 2 izskanējusi informācija par pasākumu bibliotēkā.
R.Urtāne uzdāvināja bibliotēkai divas savas dzejoļu grāmatiņas „Kā smaržo zeme..” un „Pērkones ziedā” ar savu autogrāfu. Paldies, mums tiešām nebija šo izdevumu. Tiklīdz tās apstrādās, tā lasītāji varēs lasīt. Un priecājāmies uzzinot, ka dzejniece Vaira Polmane pēc izglītības ir bibliotekāre. Uzreiz sajutāmies labāk. Daļai pasākuma apmeklētāju tā bija pirmā reize Pārlielupes bibliotēkā, arī abām dzejniecēm. Bet nu taciņa ir iemīta…

P.S. Foto no www.zz.lv

2 komentāri:

Anonīms teica...

wow, Pārlielupe tagad ir baigie stāri :) Malači!

Anonīms teica...

Kolēģi no citām bibliotēkām saka,ka vakar LTV1 18.10 rādītis sižets bijis feins. Paši neesam redzējuši.Gribētu ielikt videorullīti. kā to var nokārtōt?