Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 12. septembris

Lasi skandalozo grāmatu "Tiesāšanās kā ķēķis"!

Ziņu portāls Apollo piedāvā sabiedrībā un politiķu aprindās plašu rezonansi izraisījušo Jāņa Brūkleņa grāmatu Tiesāšanās kā ķēķis, kuras e-versiju var lasīt gan onlainā, gan augšupielādēt savā datorā, samaksājot vien 95 santīmus.

Nolēmu veikt eksperimentu un iegādāties šīs skandalozās grāmatas e-versiju. Kārtība ir diezgan vienkārša, lai gan ceļš līdz grāmatas piekļuvei tiem, kas šādu lietu izmēģina pirmoreiz, varētu šķist pagarš. Ieejot Apollo mājas lapā
un sekojot līdzi norādītajai saitei, atveras logs, kurā, nospiežot pogu ”Vēlos lasīt grāmatu”, atveras nākamais logs, kurā var ievadīt savu autorizācijas kodu, ja ir jau samaksāts, kā arī saņemt norādes, kā veikt maksājumu. Maksāt var caur Hansabanku, ar maksājuma karti (Visa u.c.) vai īsziņas palīdzību (LMT, Tele2, Bite). Jābūt gan uzmanīgam - komisijas maksas apjoms atkarīgs no maksājuma lieluma (lielākām summām ir lielāka komisijas maksa) un samaksas veida (pārskaitīt caur Hansabanku ir vislētāk, ar īsziņu – visdārgāk). Tā kā man ir konts Hansabankā, izvēlos to, samaksājot 1 latu un komisijas maksu 2 santīmi. Kolīdz tas izdarīts, uz manu norādīto e-pastu tiek atsūtīts autorizācijas kods, kuru ievadu prasītajā lauciņā. Tālāk izvēlos šo grāmatu augšupielādēt un saglabāt sava datora cietajā diskā - un lieta darīta! Svarīga piebilde - pirms veicat grāmatas iegādi, izslēdziet savam datoram pop-up jeb uzlecošā loga bloķēšanas funkciju, ja tā ir ieslēgta, citādi nekas neizdosies.

Savukārt tie, kam žēl naudas, kā izrādās, to pašu var dabūt arī bez maksas! Grāmatas e-versija ir brīvi pieejama zvērināta juridiskās palīdzības biroja Eiro Temīda interneta mājas lapā (spiediet uz grāmatas attēlu lapas apakšā). Vieni saka, ka tas ir kliedzošs autortiesību pārkāpums, par ko vainīgās amatpersonas var saukt pie kriminālatbildības, kamēr Eiro Temīda norāda, ka autortiesības nav pārkāptas. Tiesa rādīs, kam ir taisnība, taču pagaidām ievērtējiet bezmaksas labumus, kamēr tie ir brīvi atrodami publiskā telpā :)

Grāmata «Tiesāšanās kā ķēķis» vēsta par notikumiem no 1998. gada līdz 2000. gada nogalei, kurā tiek izklāstīti noklausīto telefonsarunu atšifrējumi. Šo sarunu galvenie varoņi ir advokāts Gūtups un viņa biroja darbinieki. Grāmatā fiksētas Augstākās tiesas senatoru un citu tiesnešu, citu bijušo vai tagadējo pārējo tiesībsargāšanas iestāžu darbinieku, valsts un pašvaldību augstu amatpersonu telefonsarunas ar advokātu. Grāmata kalpo arī kā praktisko pamācību apkopojums, kā rīkoties, kā sarunāties, kā atrast un „sakārtot” pareizo tiesnesi, kā iegūt un īstenot savu varu mūsdienu tiesiskajā valstī, kur tiesāšanās ir nevis kā māksla, bet ķēķis. Plašāku aprakstu var atrast šeit
.

6 komentāri:

Anonīms teica...

Grāmata par advokātiem. Bez maksas izplata advokāti. Nesaprotu- vai tā ir savas "kārtības", kā sarunāt lietas, reklamēšana, vai sava vārda spodrināšana.Es gan laikam arī par velti negribu lasīt telefonsarunu pierakstus 400 lpp.apjomā.
Bet par šo informāciju- paldies. Manējie vīrieši jau gribēs tajā drusku palūrēt.

Unknown teica...

vismaz agrak www.temida.lv vareja par velti lejupieladet..

Anonīms teica...

Temīda joprojām piedāvā bez maksas. Katrs pats var izlemt, kā iegūt šo grāmatu. Starp citu, veikalu plauktos to vairs neatradīsiet :)

Anonīms teica...

Var, Andi,var:) Temīdā (ties1ibu dieve) gan lasīt word formātā, gan ielādēt datorā. Spied tikai uz pašu grāmatu.

Anonīms teica...

Grāmata izdota nelielā tirāžā- 4000, bet vēlme to izlasīt ir krietni liela. Nupat šo grāmatu iegādājās Jelgavas zinātniskā bibliotēka- 1 eks., jo vairāk nedabūja. Tā ka visi, kas grib to lasīt, pēc apmēram nedēļas to varēs dabūt jzb sociālo zinātņu lasītavā. Savukārt Apollo par 95 santīmiem piedāvā iegādāties līdz oktobra beigām. Cik ilgi to varēs TEMĪDĀ, gan neviens nezina teikt. Tā ka pasteidzieties.

Anonīms teica...

dzirdēju, ka nodota ražošanā papildus tirāža. Varbūt Pārlielupei iestāties rindā? :)