Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2011. gada 17. augusts

Pārlielupes blogam- 4 gadi

Nu jau par tradīciju kļuvis bloga jubileju atzīmēt ČiliPicā, tiekoties visiem autoriem uz kopīgu vislielākās picas baudīšanu. Pagājis vēl viens gads. Atzīmējam Pārlielupes bibliotēkas bloga četru gadu sasniegumus. 
Kad izveidoju blogu 2007.gada 15.augustā, mani aizrāva pati ideja un iespējas. Taču laika gaitā, eiforijai sarūkot, sapratu, ka esmu uzņēmusies darbietilpīgu pienākumu. Ar katru gadu jau tradicionāli uzdodam sev jautājumu, ko darīt tālāk, vai turpināt iesākto. Pirms gada rakstīju, ka esam vēl dzīvi  Bet maz trūka, tā vien gribējās visam atmest ar roku. Šogad šo iespēju apsvērām tikai garāmejot. Kopumā gada laikā no 2010.gada 15.augusta līdz 2011.gada 14.augustam bloga četri autori uzrakstījuši 85 rakstiņus, nopublicējuši pašu veidotas 116 fotogrāfijas un izveidojuši 6 materiālus youtube, viens no tiem- īsfilma. Veidojam savu virtuālo dienasgrāmatu, atspoguļojot svarīgāko un interesantāko bibliotēkas darba un notikumu procesos. Pilnveidojam arī savas prasmes. Izmantojam arī twitter platformu. Palikusi neīstenota ideja, izveidot lapu portālā Draugiem.lv. To varētu izmēģināt šogad. Diemžēl mūsu autoru aktivitāte pamazām sarūk. Ja darbinieki vēl raksta, tad lasītāji veido savus blogus, tomēr laiku pa laikam atbalsta arī kopīgi radīto bibliotēkas blogu, seviški jau Maija, kas bija klāt pie bloga šūpuļa. Ja vēl izturēsim gadu, tad gan sarīkosim skaļāku ballīti, ne tikai autoriem vien.  Dod ziņu, ja gribi kļūt par bloga autoru.
Attēlos ieskaņas no 4gadu ballītes.

2 komentāri:

Jānis Ziediņš teica...
Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.
Olspi teica...
Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.