Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2011. gada 11. augusts

Bibliotēka ir bezmaksas pakalpojumu paradīze

Pārlielupes bibliotēkā praksi iziet Aija, kas datorlietas apguva nodarbinātības dienesta kursos. Mums ir laba sadarbība. Mēs palīdzam praksē nostiprināt iegūtās teorētiskās zināšanas, bet Aija atvieglo mūsu darbu bibliotekāru atvaļinājuma laikā. Līdz šim Aija ar bibliotēku pasauli saskārās pa retam tikai kā apmeklētāja, bet nu viņa ir otrā pusē, tāpēc bija interesanti uzzināt viņas iespaidus par bibliotēku. Lūk, ko Aija saka:
"Man tā ir pirmā pieredze bibliotēkas ikdienā. Te ir ļoti laba aura, vieglums, atmosfēra, kas nomierina un tai pat laikā raisa interesi uzzināt kaut ko jaunu. Te ir plaši logi, telpaugi, gaiša un mierīga noskaņa, neskatoties uz to, ka te ir daudz spriganu bērnu. Bibliotēkā nejūt stresu, bet jūt darbinieku dvēseliski labdabīgo starojumu. Bibliotēka ir kā cita pasaule. Te var uzzināt daudz un dažādas lietas. Te ir bezmaksas pakalpojumu paradīze.
Katru dienu bibliotēku apmeklē bērni un pieaugušie, un visi šeit atrod sev vajadzīgo. Bērni sevišķi ir iecienījuši datoru spēles, daži bērni ir īsti gudrinieki. Bibliotēka ir nozīmīga sabiedrības izglītošanās sabiedrotā. Liela nozīme ir bibliotēkas pieejamībai, jo par tās izmantošanu nav jāmaksā. Bērni šeit pavada daudz laika, un vecāki ir mierīgi par savām atvasēm, kas ir ļoti būtiski. Tagad es visām draudzenēm stāstu, ko tikai var uzzināt un padarīt bibliotēkā. Man te ļoti patīk."

1 komentārs:

Olspi teica...

Patiešām, "Pārlielupes" b ibliotēka ir ļoti jauka :)