Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2010. gada 15. augusts

Vēl esam dzīvi:)

Pērkonam grandot un lietum līstot, septiņi blogotāji satikās ČiliPicā. Trīs gadu jubileju simbolizēja trīs rozes, ko bibliotekāre Maija izaudzējusi pašas dārzā. Nolēmām vispirms apēst milzīgu picu un tad pasūtīt, ko katrs vēlas. Par tēriņiem nevienam nebija jāuztraucas, jo visu sponsorēja Veneranda.
Liekas, jo vairāk uzēdām, jo vairāk raisījās idejas, ko turpmāk darīt. Daži dzēra alu, citi alkoholisko kokteili, bet vairākums kokakolu. Pusdienas ilga divas stundas.

Nospriedām, ka jāiefiltrējas draugos.lv, izveidojot domu grupu vai profilu. Inga iepriekš izpētīja, ka sadaļā lapas kādas 20 bibliotēkas jau ir izveidojušas savu profilu.

Vieni izteicās, ka jāmaina bloga dizains un vizītkarte- galvenā bilde. Līdz šim to katru gadu darīja Arturs un Maija. Ceru arī tagad uz viņu māksliniecisko un tehnisko palīdzību.

Nospriedām, ka laba lieta ir tulkotājs. Tā instalēšanu blogā veica bloga autore Maija. Tehniski tas bija sarežģīts un ilgs process, bet rezultāts ļoti labs, tikai rakstītājiem jādomā par literāriem tekstiem, jo žargonus un slengu tulkotājs nesaprot.

Blogotāji piekrita, ka rubrika- iesaku lasīt, ir plašāk izmantojama, jo cilvēki grib vairāk zināt, kādas interesantas grāmatas bibliotēkas krājumā ir. Doma jau vienkārša- izlasi ko jauku un pastāsti arī citiem.

Likās, ka vairāk vajadzētu pievērst uzmanību arī nelieliem, bet interesantiem bibliotēkas dzīves notikumiem.

Apspriedām arī ideju slēgt blogu, taču vairākums tam nepiekrita. Jo esam vēl dzīvi un vēlamies tādi būt:)

3 komentāri:

Anonīms teica...

fail

Olspi teica...

Lai viss izdodas!

Olga

Lasmanis teica...

Novēlu Jums ilgstošu darbošanos! Slēgt tiešām nevajag, ja kāds tomēr domā ko tādu, tad jau labāk to uzticēt citu cilvēku rokās nevis slēgt!