Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2009. gada 9. novembris

Pārlielupes bibliotēkā internetu apgūst seniori

Pirmos soļus internetā apgūst grupa senioru- Pārlielupes bibliotēkas krievu tautības lasītāji. Viņus dzimtajā valodā māca Marika. Procesā iesaistās arī praktikants Kirils.

Šogad tā jau ir otrā senioru grupa.

Zināms, ka vislabāk var iemācīties, mācot citus. Trīs dienu nodarbības dos pamatus patstāvīgai inte
rneta izmantošanai.

Interese par interneta saturu ir ļoti liela. Ne tik liela ir uzdrīkstēšanās atzīt, ka neprot un ka vajadzīga palīdzība. Jebkurs seniors var izmantot šo iesp
ēju bibliotēkā bez maksas bibliotekāra vadībā apgūt pirmo ābeci saskarsmei ar internetu. Pārējais būs atkarīgs no katra paša vingrināšanās.

1 komentārs:

veneranda teica...

Interneta apguvēji ir tik iepriecināti, ka jau trijiem ieteikuši nākt uz nodarbībām. Vēl pāris cilvēku, un jauna grupa gatava:)