Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2009. gada 11. novembris

Pārlielupes bibliotēkā var reģistrēties e-bibliotēkā

Šodien Jelgavā viesojās e-bibliotēka. Tā ir digitālā bibliotēka, ar kuru ikvienam jāiepazīstas pašam, tā ir to vērta. Diemžēl pēc saceltās kņadas par autortiesībām, e-bibliotēka ir izņēmusi no publiskā piedāvājuma 2008. un 2009. gadā izdotās grāmatas. Man kā lietotājam tas nepatīk, jo nepaguvu izlasīt E. Veidemanes grāmatu par Eduardu Pāvulu.

Bet pozitīvais ir tas, ka lietotāji tagad var pierādīt savu personību ne tikai caur i-banku, bet arī personīgi reģistrējoties fiziskā bibliotēkā, piemēram, Pārlielupes bibliotēkā. Ja cilvēkam ir ērtāk atnākt uz bibliotēku, tad, uzrādot savu personas apliecinošo dokumentu ar foto un personas kodu, tiek reģistrēts e-bibliotēkā. Bibliotekārs reģistrācijas formulārā ieraksta interesenta vārdu, uzvārdu, personas kodu un e-pasta adresi. Bez e-pasta adreses nevar iztikt, jo uz to momentā pienāk uzaicinājums no e-bibliotēkas, kas nedēļas laikā jāapstiprina (jāuzklikšķina uz saites). Ar apstiprināšanas brīdi esi e- bibliotēkā, ieraksti savu paroli e-bibliotēkas izmantošanai.

Jau piecus e-bibliotēkas lietotājus šodien piereģistrēju. Pārlielupes bibliotēkā ir 6 datori ar internetpieslēgumu, tāpēc uzreiz pēc reģistrēšanās var pētīt e-bibliotēkas piedāvājumu. Bet tikpat labi var iet uz mājām, pie draugiem, jebkur citut, kur ērtāk lietot internetu. Publiskā bibliotēkā internets pieejams katram lasītājam vienu stundu dienā. Protams, jāņem vērā mūsu sešu datoru jaudu- ne vairāk par 42 cilvēkiem dienā (6x7st.).

Nav komentāru: