Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2009. gada 18. septembris

Pasaku portāls konkursā Prix Europa

Fonā klausos "Garkājtētiņu" un rakstu blogam par savu prieku, ka tik jaukais portāls “pasakas.net”, ko veido biedrība "Ideju Forums" iekļuvis Eiropas lielākajā televīzijas, radio un jauno mēdiju festivālā Prix Europa,un cīnīsies par galveno balvu nominācijā „Jaunie mēdiji”. Konkursam pieteikušies 1000 dalībnieku no 40 valstīm! No 17.līdz 24.oktobrim noskaidrosies uzvarētāji, kad vajadzēs turēt īkšķi, bet līdz tam gatavojies kārtīgi iepazīties ar portāla saturu, kur dažādos formātos (teksta, audio un video) ir pieejamas latviešu un citu tautu pasakas, teikas, oriģinālliteratūra bērniem, šūpuļdziesmas, multiplikācijas filmas, spēles. Te var arī zīmēt un izvietot savus darbus portāla galerijā.

Ik pa laikam ieskatos portālā un pamanu arvien lielākus labumus. Nu jau ir 35 autoru audiogrāmatas. Piemēram,
Ž.Verns. Kapteiņa Granta bērni
J.Klīdzējs. Cilvēka bērns.

Ir arī četri Lūsijas Modas Montgomerijas romāni:
Anna no Vēja papelēm
Anna no Salas
Anna no Eivonlijas
Anna no "Zaļajiem jumtiem"

Saskaitīju 27 Šūpuļdziesmas latviešu un krievu valodā. Te ir arī no padomju laikiem mana iemīļotā. Šai dziesmai ir pieejamas notis. Var izdrukāt dziesmas vārdus. Redzēt dziesmas video.

Interesanta ir sadaļa „Neērtības radībiņām”- Lielbritānijā tapušās multiplikācijas filmas par zvēriņiem invalīdiem, ko ierunājuši cilvēki ar invaliditāti. Filmas ir angļu valodā ar latviešu subtitriem. Lai filmas labāk varētu izmantot mācību procesā, ir daudz padomu skolotājiem.

Saskaitīju arī 16 skaitāmpantiņus.Var lasīt tekstu un arī noskatīties, kā to dara videomeitene.

Ir arī mīklas. Vērts apskatīt sadaļu Jaunumi: Te var redzēt datumu, kad resurss pievienots.

Apskati visu pats un nosaki savus mīļākos avotus:)

Par šo portālu esam rakstījuši:
2008.gada 17. februārī
2008.gada 28. janvārī
2007.gada 17. novembrī

Nav komentāru: