Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2009. gada 2. marts

Konkurss ir klāt! Pirmie pieci jautājumi

Pirmās kārtas konkursa jautājumi:
1.Šim cilvēkam par godu ir izveidota apzeltīta lielizmēra statuja, kas griežas līdzi saulei. Kā sauc šo cilvēku?
2.Kas ir eistinīks?
3.2006. gadā Ļipeckas zooloģiskajā dārzā pērtiķiem profilaktiskos nolūkos deva dzert vīnu. Kāds bija iemesls šādai rīcībai?
4.Tituls radies 697. gadā, kad Venēciju uz laiku pakļāva Bizantijas impērijai, šī titula īpašnieks bija imperatora vietvaldis. Venēcijai kļūstot par republiku, tas saglabājās kā valsts galvas tituls. Nosauciet pirmo šī titula īpašnieku.
5.Kāda ir kopējā Baltijas jūras platība?

Jautājumi nav viegli, bet nedēļas laikā tos gan jau varēs atrisināt. Pagaidām nezinu, kā meklēt otro jautājumu:) Nebūs tik viegli nopelnīt videokameru.

7 komentāri:

Anonīms teica...

Beidzot sameklēju www.latne.lv, kas ir tas eistinīks:) No sākuma neko neatrada, bet tad Latnē nomainīju meklēt nevis Latvijas internetā, bet Igaunijas. Uzreiz atrada vairākus ierakstus. Pirmā doma bija pareiza- TAS IR LATGALISKI:)VEIKSMI jUMS:)

Anonīms teica...

Gribētos uzdot jautājumu konkursa organizatoriem. Vai Jūs, cienījamie, paši esat pamēģinājuši kaut ko sameklēt latne.lv, ja nav pieejami pilnteksti, ja nevērās vaļā atrastie e-resursi utt? Un vai Jūs, cienījamie, nebūtu ar mieru pastrādāt mūsu vietā, kamēr mēs māžojamies darba laikā?

Anonīms teica...

Tiešām, latne nav tas labākais informācijas sameklētājs. Izmantojiet google.lv; google.ru, kā arī citus meklēšanas rīkus, kas atvērs visus tekstus vaļā:) Meklēt var jebkurā interneta vietnē. Un jautājumi ir vidēji grūti. Īsts cietais rieksts ir tikai 2.jautājums. Bet citādi- domājiet, atrodiet 3 svarīgākos vārdus tekstā un pēc tiem viegli atradīsiet atbildi. Būs arī nedaudz jāpalauza galva, lai izšķirtos, kura ir pareizā atbilde piektajam jautājumam, jo ir četri varianti:) Nu bet nevar gribēt par neko iegūt tik vērtīgu balvu. Meklējiet, tad arī atradīsiet. Konkursa organizatori ir malači!

Anonīms teica...

man gan uz 5 jautājumu ir vismaz kādi 10 atbilžu varianti, tā arī nesaprotu, kuru lai rakstu!

Anonīms teica...

Kur meklēt atbildi uz 3. jautājumu? :(

Anonīms teica...

izmēģini krievu valodā:)

Anonīms teica...

es jau vairs nevaru iztureet... :(
es nevaru atrast kas ir tas eistenīks? un arii par tiem pērtiķiem... :(((