Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2009. gada 26. februāris

Pirms ēd, noskaidro, kas tas ir

Vai mēs zinām, kādus produktus iegādājamies, Vai viss ir tik droši kā izskatās. Vai viss, kas ātri pagatavojams, ir arī ieteicams? Ko mēs ēdam un par ko maksājam naudu. Kādas ir pārtikas piedevas jeb E vielas un kuros produktos tās atrodamas.To visu var noskaidrot portālā www.evielas.lv. Portāls tev kļūs par labu draugu un ceļvedi. Tur uzzināsi arī par E vielu ietekmi uz veselību. Uzzināsi, kura e-viela ir droša, nav ieteicama, nav droša,bīstama vai nav zināma.

Sadaļā vielas var izvēlēties vielas pēc nosaukuma alfabēta, vai pēc e-vielas koda, piemēram E-200 ir sorbīnskābe, ko izmanto kā konservantu un mitrinātāju. Tā ir maizē Druva Tostermaize klasiskā Pavisam maizē ir 9 piedevas, no kurām sešas skaitās drošas, bet trīs nav ieteicamas.

Sadaļā Produkti, var izpētīt piedevas konkrētos izstrādājumos. Produkti ir noteikti kategorijās. Piemēram, piena un olu produkti. Man par prieku, kefīrā nav nekā lieka, bet produktā Herkuless. Griķu pārslu biezputra ar piedevām. Ātri pagatavojama, ir bīstama viela E621 (mononātrija glutamāts). Šīs piedevas ietekme uz veselību (galvassāpes, neskaidra redze, astma, depresija, bronhu spazmas, redzes pasliktināšanās,sirds slimības). Piedeva negatīvi ietekmē plaušas, kuņģi, acis un zarnas.
Vārdusakot, vispirms izpēti, tikai tad iepērcies. Vai arī kārtīgi izpēti nopirkto,lai saprastu, ko esi iegādājies.

3 komentāri:

Anonīms teica...

Paldies Dievam, manā iemīļotajā Druvas klona rupjmaizē nav e-vielu!!!:)

Anonīms teica...

http://depacco.com/pages/index.php?refid=dakota233

Anonīms teica...

http://depacco.com/pages/index.php?refid=dakota233